torstai 22. elokuuta 2013

Valmennus ja super super super poni!

Päivän ohjelmana oli ankaraa kuviokelluntaa valmennuksen muodossa. Fanny lähti heti alusta asti tosi hyvin liikkeelle, käynti oli tosi letkeää, rentoa ja reipasta. Vähän mietin ennen ratsastusta onko poni väsynyt eilisen hyppäämisen jälkeen, mutta ei se kyllä todellakaan ollut. Aloitettiin taas taivuttelulla ympyrällä ja etupään väistätyksellä ulos aina muutaman askeleen verran. Vasemmassa kierroksessa sujui hyvin alusta alkaen, mutta oikealle joutui taas tekemään hetken töitä ennen kuin Fanny asettui ja taipui rehellisesti, eikä taivuttanut pelkkää kaulaansa, vaan taipui myös kyljestään. Oikeassa kierroksessa piti olla myös koko ajan tarkkana, ettei takapää karkaa ulos ja tähän apuna käytettiin takapään väistätystä sisään päin aina muutama askel. Sisäpohkeella piti vahtia samalla, että poni pysyi taipuneena, eikä kaatunut sisäpohjetta vastaan.

Väistättelyn lisäksi työstettiin tänään taas siirtymisiä, varsinkin ravi-laukka siirtymisiä tehtiin paljon. Laukkaan piti lähteä taas heti avusta ja laukan piti olla alusta asti aktiivista. Fannylla oli hyvin vieläkin muistissa viime tunnin herkistelyt ja se nosti jo tosi hyvin pienestä avusta laukan. Raviin takaisin siirtyessä ponin piti pysyä tasaisena edestä ja jatkaa aktiivista ravia. Aluksi Fannyn nenä nousi aina siirtymisissä, mutta useilla toistoilla poni alkoi pysyä jo lopulta aika tasaisena laukasta raviin siirtyessä. Nostoissa nenä vielä nousi, mutta poni kuitenkin rentoutui ja myötäsi suht nopeasti.

Laukan jälkeen jatkettiin vielä töitä ravissa eikä Fanny vaikuttanut ollenkaan väsyneeltä. Se esitti lopputunnista niin mielettömän hienoa ravia, että istuin vaan selässä ihan mykistyneenä ja nautin siitä tunteesta, kun poni oli täysin avuilla ja tasapainossa ja ravasi sellaista ravia, mitä en ole vielä ikinä aikasemmin saanut siitä edes esiin. Wow, oli kyllä ihan mieletön fiilis. Tätä lisää! Fanny ei ole ollut vielä kertaakaan niin hyvä ratsastaa, kun tänään ja nyt vaan jotenkin tuntui, että palaset loksahtelivat paikoilleen. Se lähti alusta asti tosi kivasti liikkeelle ja loppua kohden vaan paransi ja paransi. Huh, on se vaan ihan mielettömän hieno! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti