perjantai 9. elokuuta 2013

Leeveilyä

Pyöräilin tänään heti aamusta reippaana tallille ratsastamaan Leevin ennen iltavuoroon menoa. Tarhassa vastassa olikin ilokseni yllättävän puhdas poni, Leevi kun on ainakin viimeisen kuukauden naamioinut itsensä joka päivä pihkalla, tervalla ja mudalla niin, että koko ponista on näkynyt ehkä juuri ja juuri silmät. Tänään sillä oli vain muutama pienehkö tervaläntti ja pihkaakin vain vähän harjassa. Tämä on näitä kesän ainoita huonoja puolia, herkkähipiäistä ponia kutittaa ja pakkohan silloin on myös päästä hinkkaamaan -ja mieluiten juuri siihen pihkaisimpaan ja tervaisimpaan puuhun, joka tarhasta löytyy.

Toissa päivänä Leevi oli mielettömän kiva ratsastaa ja sama meno jatkui tänään heti alusta alkaen. Perusjuttujen lisäksi kokosin ponia tänään ihan kunnolla ja vitsit se on kyllä hieno! Leevillä on ihan mieletön kokoamiskyky, kun sen saa kuumumaan tarpeeksi. Kuumuessaan se on muutenkin ihan loistava ja tarjoaa kaikkea mahdollista mitä sen pieni pää keksii aina itse tuunaamistaan piffipaffeista muihin sen oma keksimiin korkeankoulun liikkeisiin saakka.


Leevi on viime aikoina ollut jotenkin tosi hyvällä fiiliksellä ratsastettaessa ja tehnyt hommia hirveällä innolla. Tuntuu, että ollaan päästy meidän yhteistyössä taas harppaus eteenpäin ja toivon mukaan tämä edistys alkaa kohta puoliin näkymään kisoissakin. Kouluradalla suurin ongelma Leevin kanssa on, että se jännittyy ja kun se jännittyy se ei ravaa tarpeeksi, vaan menee ponitöpöä. Tämä taas tietysti tuntuu aika lailla pisteissä, kun ravia on se suurin osa ohjelmasta. Laukkaohjelmassa se yleensä rentoutuu ja siitä tuleekin parempia numeroita ja kehuja.

Jännitys johtuu enimmäkseen ponin kokemattomuudesta ja se onkin helpottanut aina kerta kerralta, viimeksi kisoissa oli huomattavissa enää pientä jännitystä, mikä on selvä ero ensimmäisiin kisoihin, joissa Leevi kiljui _koko_radan ajan, siis oikeasti, alkutervehdyksestä lopputervehdykseen. Kyllä se rikkeettömän radan suoritti ja teki mitä siltä vaadittiin, mutta kiljuen ja jännittyneenä. Meillä oli kuitenkin silloin onneksi kiltti tuomari, joka antoi Leevin huutoesityksestä kuitenkin jopa 60%. :D Uskon kuitenkin, että tuosta jännityksestä päästään eroon, kun vaan saadaan paljon ratoja alle. Leevi ei kuitenkaan ole loppupeleissä ihan kamalasti kisannut ja meillä yhteisiä koulustartteja on takana vasta kolme. Loppukaudesta näytti kuitenkin onneksi olevan vielä kivasti kisoja tulossa, jopa niin paljon, että tulee välillä ihan valinnan vaikeutta. Seuraavaksi suunnitelmissa on mennä Tuusulaan seurakoulukisoihin 17.8, ohjelmana He B:3. Toivottavasti poni pysyy yhtä kivana ratsastaa sinne asti! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti