tiistai 6. elokuuta 2013

Ensimmäinen estevalmennus ja SUPER Fanny!

Lauantain jälkeen flunssa alkoi helpottaa ja sunnuntaina kunto oli jo sen mukainen, että pystyin ratsastamaan kunnolla. Nuha ja kurkkukipu jatkuivat, mutta kamala ja vetämätön olo oli sentään poissa. Jatkettiin Fannyn kanssa maneesissa taas perushommilla, normaalien taivuttelujen lisäksi paljon tempon vaihteluita. Poni oli taas jo alusta asti hyvä ratsastaa ja liikkui reippaasti, vaikka olikin taas aikamoinen helle. Ratsastuksen edetessä poni vaan parani ja parani koko ajan ja oli lopulta yhtä hyvä, kun viimeksi valmennuksessa. Fanny liikkui aktiivisena ja taipui hyvin. Vähän enemmän olisin toivonut saavani sitä suoristumaan oikeassa kierroksessa ja vasen laukka ei ollut ihan yhtä hyvää, kun valmennuksessa, mutta  pikku vikoja.

Eilen oli mun viimeinen loma-päivä ja käytiin maastossa Fannyn kanssa. Poni oli reipas ja hyväntuulinen ja laukassa se meni KOVAA, kun sai päästellä kunnolla. :)

Ja tukkaa riittää. :)

Tänään meillä oli ensimmäinen este"tunti". Tunti-sana lainausmerkeissä siksi, että hypättiin ehkä joku 20min, kun Fanny ei tosiaan ole viime aikoina hypännyt, kun ne pari kertaa mitä olen sillä vähän hypellyt. Verkkasin ponin valmiiksi ja se tuntui taas tosi kivalta ratsastaa. Lähti pohkeesta hyvin eteen ja tuli hyvin takaisin pidätteestä. Olin kertonut valmentajalle, ettei Fanny ole hypännyt paljoa, joten alotettiin ihan ravipuomeilla, jotka tultiin kummastakin suunnasta muutamaan kertaan. Puomien jälkeen tultiin ensin kerran ravissa pieni ristikko ja jatkettiin laukassa toiselle pienelle ristikolle. Seuraavalla kerralla tultiin laukassa ensimmäinenkin, eikä ristikoiden kanssa ollut mitään ongelmaa. Fanny hyppäsi hyvin, eikä epäröinyt ollenkaan.

Valmentaja nosti ristikot pieniksi pystyiksi ja mukaan otettiin myös pieni okseri. Tultiin näitä kolmea estettä peräkkäin aina vähän korkeutta nostaen ja Fanny hyppäsi tosi hyvin. Se oli innokas, eteni tasaisessa hyvässä laukassa ja hyppäsi muutamaa vähän lähelle tullutta hyppyä lukuun ottamatta kaikki hypyt oikeasta ponnistuspaikasta. Lopulta okseri oli 80cm ja pystyt 85cm eikä Fannylla ollut niiden kanssa mitään ongelmaa, vaan se teki mielettömän hyviä hyppyjä! Käsittämätön poni, hyppäsi niin kun tekisi sitä joka päivä. Olin niin tyytyväinen Fannyyn, etten oikein tiennyt miten päin olisin. Lisäksi olin iloisesti yllättynyt siitä, että poni olikin esteillä paljon valmiimpi, mitä osasin odottaa.

Oltiin valmentajan kanssa tunnin jälkeen ihan ihmeissään, kun kummatkin oltiin siinä luulossa, ettei Fanny ole hypännyt paljoa aikaisemmin. Se hyppäsi kyllä sellaisella varmuudella ja niin hyvin, että luulen sen kuitenkin Nooraa edeltävässä paikassa hypänneen jonkun verran enemmän, kun mitä olemme luulleet. Valmentaja kehui Fannya tosi paljon, kiitosta saivat yritteliäs ja rehellinen luonne, hyvä ja tasainen laukan tahti, josta on helppo löytää ponnistuspaikka ja hyvät pyöreät hypyt. Valmentaja myös totesi, että tämän päiväisen perusteella Fannylla voisi hyvin jo ihan vaikka ensi kuussa käydä kisoissa hyppäämässä 70-80cm luokan. 
SUPER hieno Fanny, tästä on hyvä jatkaa!


         Huomenna tulossa vielä videopätkä tunnista. :)

1 kommentti: