sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kuvailupäivä ja poni parturissa

Tänään tallilla vierähtikin monta tuntia, kun kuvailtiin siskoni Iinan kanssa Fannya ja siskon ponia Wilmaa. Kerrankin oli kunnolla aikaa olla tallilla ja pitihän se heti käyttää hyödyksi. Kuvailun lisäksi Fanny pääsi vihdoin parturiin. Tovi jos toinenkin sen harjan kimpussa vierähtikin, miten voi yhdellä ponilla olla niin älyttömän paljon tukkaa? Harjan perusteella voisi arvella ponin isän olevan vähintäänkin islanninhevonen. :D Aina sillä on paksu harja ollut, mutta nyt taisi viimeisestä nyppimisestä olla jo tosi pitkä aika. Uskallan jopa veikata, että minä olen sen harjan viimeksi kunnolla nyppinyt ja se tapahtui juuri ennen kun myin sen silloin 4 vuotta sitten. Vahdossa Fannyn harja oli aina ihan luonnontilassa ja Noorakin sanoi vain leikanneensa harjaa, joten eipä sitä ole taidettu tässä välissä nyppiä. Paljon lähti tukkaa, mutta paljon jäi myös jäljelle, ei sitä saa vielä yhdellä eikä varmasti kahdella eikä kolmellakaan kerralla sopivan paksuiseksi. Huomattavasti parempi se kuitenkin nyt jo onneksi on.

Kuvailun ja parturoinnin  lisäksi ratsastin Fannyn tänään. Taas ihan perusratsastus, jatkoin ponin herkistelyä samalla tavalla siirtymisten kautta, kuin mitä tehtiin tunnilla viimeksi. Hyvin se muisti harjoituksen idean ja olikin kyljistään alusta asti jo paljon herkempi. Aluksi poni oli vähän venkula ratsastaa ja kiinni oikeassa ohjassa, mutta parani koko ajan ratsastuksen edetessä. Oikea kierros on kyllä huomattavasti vaikeampi Fannylle, tänään oli taas tosi vaikea saada poni asettumaan  rehellisesti oikealle ja saada se taipumaan kunnolla pohkeen ympärille. Vasemmassa laukassa Fanny oli myös vähän jäykkä ja kaatui sisäpohjetta vastaan, mutta muuten se oli kaikin puolin ihan hyvä ratsastaa varsinkin loppua kohden ja jaksoi taas tehdä hyvin hommia ravissa vielä laukan jälkeenkin.

Ensi viikonlopun kisoja koskien olen taas muuttanut mieltäni ja nyt onneksi viimeistä kertaa, koska ilmoittauduinkin jo. Menemme sittenkin alkuperäisen suunnitelman mukaan, eli harjotuskisoihin hyppäämään pikkuluokan, eikä raviskalle. Kahden luokan hyppääminen olisi mielestäni Fannylle näin vähällä hyppäämisellä vielä liian rankkaa, enkä halua, että poni vetää itsensä heti ensimmäisissä kisoissa ihan loppuun. Olen myös aika tarkka siitä, että Fanny ei tee liikaa, koska haluan kaikin keinoin välttää, ettei se hajoa mistään. Mielummin siis aloitetaan helposta luokasta niin, että ponillekin jää ensimmäisistä kisoista mahdollisimman hyvä fiilis. Harjoituskisoissa on vielä sekin hyvä puoli, että Iina pääsee lähtemään Wilmalla mukaan, koska sieltä löytyy sopivia luokkia, toisin kuin raviskalla olisi ollut.

Enempiä höpöttelemättä tässä olisi nyt tämän päivän ratsastuskuvia, muita tänään otettuja kuvia laittelen tänne myöhemmin. :)Ainiin, se täytyy vielä todeta, että tämän päivän kuvia katseltuani saan huokaista helpotuksesta, kuvia oli taas monta sataa ja järkyttävä könötykseni näyttää onneksi häipyneen estesatulan mukana, huh mikä helpotus.

2 kommenttia:

  1. Nypin mä sitä harjaa 2-3 kertaa... Mutta kun sitä tukkaa on niin paljon!

    VastaaPoista
  2. Aijaa, muistelin, että sanoit vaan leikannees sitä, mutta muistin selvästi väärin. :) Joo, tukkaa löytyy kyllä viiden ponin edestä. :D

    VastaaPoista