torstai 29. elokuuta 2013

Fannylla ilman satulaa+valmennus ja sänkkäritreeniä Leevillä

Eilen ratsastin Fannylla ensimmäistä kertaa kunnolla ilman satulaa. Alkukäyntien aikana mietin, että kuinkahan pysyn kyydissä käyntiä hurjemmassa vauhdissa, kun Fannylla kuitenkin on suht isot liikkeet, mutta hyvinhän se sitten kuitenkin sujui, enkä edes tipahtanut. Kokemukseni mukaan kaikki hevoset toimivat paremmin ilman satulaa, eikä Fanny tehnyt poikkeusta. Se on viime aikoina ollut muutenkin tosi hyvä ratsastaa, mutta eilen se kulki taas paremmin, kun kertaakaan aikaisemmin. Käynti oli alusta asti hyvää ja letkeää, mutta raviin tuli taas ihan uusi ulottuvuus, se ravasi jopa vielä paremmin, kun viimeksi tunnilla. Tein paljon siirtymisiä ja temponvaihteluita ja kaikki toimi. Tehtiin ensimmäistä kertaa myös ravi-seis siirtymisiä ja nekin tuli tosi hyvin ja Fanny pysyi tasaisena edestä. Ravi alkaa olla siinä mallissa, että sitä voisi jopa käydä esittämässä kisoissa, mutta laukka vaatii vielä vähän työtä.


Tänään meillä oli valmennus. Ensin ravailtiin jonkun aikaa vaan suoraa uraa. Aika hyvin Fanny on kyllä jo alkanut suoristumaan, oikeassa kierroksessa menokaan ei ole enää ollenkaan niin vaikeaa, kun vielä joku aika sitten, sisälapakin pysyy jo paljon paremmin uralla, eikä karkaa koko ajan sen sisäpuolelle. 

Siirtymisiä tehtiin taas paljon. Ponin piti pysyä tasaisena ja pehmeänä siirtymisissä ja liikkeen piti lähteä taas kunnolla takaa eteen. Edistystä oli taas tapahtunut, laukassakin poni myötäsi jo nopeammin noston jälkeen, joten eiköhän jonkun ajan päästä nostotkin ala sujua tasaisessa peräänannossa. Myös väistojä otettiin tänään vähän ympyrällä ja nekin sujuivat ihan hyvin, vasempaan kierrokseen oli aluksi vähän hankalampaa. 

Valmentaja kehui taas kuinka paljon Fanny on mennyt eteenpäin ja sanoi, että sillä voi kohta jo mennä koulukisoihin. Myös luonteestaan poni sai kiitosta, on kuulemma mielettömän hyväpäinen tamma, kun ei kyseenalaista mitään, vaan tekee juuri sen mitä pyydetään. Oli se kyllä taas kiva ja hieno, sanoinkin valmentajalle, että on kiva omistaa poni, joka menee aina niin hyvin, että itsellä on monta päivää hyvä mieli. 
Pessimistinä on tullut kuitenkin tässä viime aikoina mietittyä, että nyt kun on menty niin vauhdilla ja isoilla harppauksilla eteenpäin, niin koskakohan sitä takapakkia tulee? Parempi tietysti olisi, ettei tulisi ollenkaan, mutta on kuitenkin tullut huomattua näiden hevosten kanssa, että sieltä pilvilinnoista tullaan jossain vaiheessa aina ryminällä alas. Elättelen kuitenkin toiveita, että tämä nousukausi vai jatkuisi ja jatkuisi. :)
Leevin kanssa oltiin taas sänkkärillä. Aluksi poni tuntui jumiselta ja oli aika vahva kädelle, mutta verryttyään se parani huomattavasti ja oli kiva ratsastaa. Harjoiteltiin pitkästä aikaa taas vähän vastalaukkoja ja ne sujuivat hyvin, niin kuin aina. En ole kyllä aikaisemmin ratsastanut yhdelläkään hevosella, joka tekisi vastalaukat yhtä helposti kuin Leevi. Se menee vastalaukkaa juuri niin kauan, kuin pyydät, eikä raville tiputtamisesta ole mitään pelkoa, se vaan tulee siltä niin luonnostaan. Kokosin myös aika paljon ravissa ja laukassa ja kuuma lihapulla pisti taas parastaan, enkä olisi malttanut lopettaa ratsastusta ollenkaan. Koko illaksi ei tietenkään valitettavasti voinut jäädä ratsastamaan, joten poni pääsi loppukäyntien jälkeen talliin iltaruuille ja yöunille. 

Tässä tämän päivän kuvia, sänkkärikuvissa on kyllä ihan oma tunnelmansa! :)


                                                                             Kuuma poni!4 kommenttia:

 1. Heippa, kiva blogi sinulla! Aivan ihanan näköisiä poneja :) Jään seurailemaan!
  http://kouluratsastuksenmatkassa.blogspot.fi>

  VastaaPoista
 2. Kiva, että tykkäät! Fanny ja Leevi on kyllä ihan huippuja, oon onnekas, kun mun kohdalle on osunut näin kivoja poneja. Tervetuloa seuraamaan meidän elämää! :)

  VastaaPoista
 3. Toi pilvilinnojen romahtaminen on kyllä niin todellinen ongelma kuin ikinä voi olla! :D Siis aina kun mikä tahansa juttu sujuu todella hyvin, koko homma menee pieleen. Eikä se ole minusta edes pessimismiä vaan realismia, mutta en sitten tiedä.

  VastaaPoista
 4. Todellakin, jossain vaiheessa kaikki kosahtaa kuitenkin. :D

  VastaaPoista