Fanny


19.2.2005 - 9.10.2014
Nuku kauneinta unta rakas <3

Fabricia eli Fanny on 9-vuotias Suomessa syntynyt risteytysponitamma, e.Goldy ja i.tuntemattomaksi jäänyt orhi Saksan maalta. Fannyn emä ostettiin Saksasta läheiselle ratsastuskoululle ja hetken kuluttua sen huomattiin olevan kantavana, isästä ei luonnollisesti ollut mitään tietoa. Goldy tuli meille leasinkiin ja näin ollen varsa jäi sitten minulle eli Fanny on oma kasvattini.

Myin Fannyn vähän vajaa 4 vuotiaana talvella 2008, kun luovuimme omasta tallista, eikä ollut mahdollisuutta pitää kahta hevosta vieraalla. Fanny muutti Vahtoon, jossa se asui melkein 4 vuotta. Siellä poni ratsutettiin ja se teki kaksi varsaa, vuonna 2010 ori Vahton Fantasma ja vuonna 2011 tamma Vahton Fiesta, kummankin varsan isä Ilusion. Vahdosta Fanny muutti syksyllä 2012 Goldyn entiselle omistajalle Nooralle Poriin ja sieltä se päätyi takaisin minun omistukseeni 15.7.2013.

Fanny on luonteeltaan maailman ihanin ja kiltein poni. Ratsastettaessa se on vielä paljon ikäisiään jäljessä varsomisten takia ja muutenkin poni on ollut aina melko kevyellä käytöllä, Vahdossa sitä ratsastivat pääasiassa lapset. Vasta Nooralla Fannylla alettiin valmentautua enemmän. Ponin taso on n. helppo C-B, tasapaino on vielä hakusessa, poni on vielä lihakseton ja voimaa pitää saada paljon lisää. Liikettä ja laatua kuitenkin löytyy ja kehitystä tapahtuu huimaa vauhtia. Hypätty Fannylla oli tosi vähän ennen minulle tuloa ja max. 70cm esteitä. Fanny on Vahdossa asuessaan käynyt hyppäämässä yhdet harjoituskisat, mutta siinä onkin sen koko "kisaura" ennen minun omistukseeni siirtymistä.

Suunnitelmissa on viedä Fannya eteenpäin kummassaki lajissa ja päästä kilpailemaan kunnolla. Valmentaudumme viikottain sekä esteillä, että koulupuolella. Haaveissa olisi päästä joskus myös kokeilemaan ponin kanssa kenttää. Kauden 2013 aikana kävimme hyppäämässä muutamat estekisat  ja myös kouluaitojen sisäpuolella kävimme hyvillä tuloksilla, kolme starttia ja tuloksena yksi sinivalkoinen ja kaksi sinistä ruusuketta.
Toteutunut unelma, jonka aika tuli aivan liian varhain. 
Edessä piti olla pitkä yhteinen tulevaisuus, kohtalo päätti kuitenkin toisin. 

Fanny mursi jalkansa tarhasta karkaamisen seurauksena maaliskuussa 2014, saman vuoden lokakuussa maailman rakkain poni päästettiin laukkaamaan ikivihreille niityille toisen kontrollikäynnin toivottoman diagnoosin jälkeen. 

Suurin suru on sanaton - syvin kaipaus äänetön

Poni, joka ei koskaan unohdu.

5 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis ja ihanan kuuloinen poni!<3

  VastaaPoista
 2. Kaunis poni sinulla !
  P.s Meillä on kilpailu käynnissä blogin puolella, käy kurkkaamassa kisa ja palkinto ;)
  http://hiekkalaatikonkukka.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. ihanan värinen ja kuulostaa muutenkin mukavalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Fannyn väri on kyllä enemmän kuin kohdallaan ja muutenkin se on ihan huippu-tapaus. :)

   Poista