lauantai 3. elokuuta 2013

Kansallinen poninäyttely Vermossa (Leevi)

Eilen oli ohjelmassa Kansallinen poninäyttely Vermossa. Leevi on osallistunut kyseiseen näyttelyyn myös viime ja toissa vuonna, mutta tällä kertaa se osallistui ensimmäistä kertaa käyttöluokkaan. Koko näyttelyyn lähteminen näytti heti aamulla vähän epävarmalta, kun heräsin kuoleman kielissä kamalassa kesäflunssassa. Kurkku oli ollut pari päivää kipeä, mutta pe-iltana flunssa iski sitten koko voimalla. Olo oli ihan järkyttävä, mutta koska tätä reissua oli odotettu jo varmaan puol vuotta ei sitä voinut jättää väliin. Ajattelin, että kyllä nyt hetkestä ponin selässä selviää vaikka missä olotilassa.

 Helleviikonloppua oli luvattu ja sehän sieltä myös tuli. Vermoon tultaessa lämmintä oli 27. Itse en ole koskaan ollut edes katsomassa näyttelyjä, joten mulla ei ollut kauheasti edes käsitystä siitä mitä siellä tapahtuu. Lyhyt ohjelma piti opetella ja Leevin omistaja kertoi, että sen lisäksi esitetään ryhmässä kaikki askellajit ja loput sihteeri kuulemma kertoo. Näillä siis lähdettiin liikenteeseen.

Ponin kuntoon laiton ja viimeisen puunauksen jälkeen lähdettiin verkkaamaan. Verkka tapahtui raviradan pätkällä, jossa pohja oli luonnollisesti melko kova normaaliin kenttään verrattuna ja Leevi lähtikin aika jäykästi liikenteeseen, kun varoi pohjaa. Kauan ei viitsinyt siinä helteessä verkkailla, joten otin vaan askellajit läpi, tein paljon siirtymisiä ja kuumensin ponia, että se olisi kehässä mahdollisimman näyttävä.Meidän ryhmässä poneja oli yhteensä kymmenen ja Leevi erottui ulkonäkönsä puolesta selvästi joukosta. Muut ponit olivat siroja, upeita ratsuponeja ja sitten oli meidän vähän hyvin syönyt kirjava lihapulla siellä joukon jatkona. :D Ponit esitettiin ensin jonossa käynnissä. Leevi ottaa kierroksia heti, jos joutuu kulkemaan jonossa ja nytkin käynnissä pysyminen meinasi tuottaa sille vähän vaikeuksia. Raviin siirtyessä se vasta innostuikin ja esitteli sellasta lisättyä ravia, että oksat pois. Tuomarit kuulemma arvostavat, jos poni liikkuu mielellään ja reippaasti eteen ja niin Leevi ainakin teki. :D 

Käynnin ja ravin jälkeen otettiin yksitellen laukkaa ja sitten ratsastettiin lyhyet käyntiä ja ravia sisältävät ohjelmat yksi kerrallaan. Leevi teki oman ohjelmansa hyvin, mitä nyt tuntui vieläkin vähän jäykähköltä. Loppujen lopuksi selässä piti keikkua lähemmäs kaksi tuntia ja välillä tuntui siltä, että taju lähtee ja vähän piti pitää tukea satulasta, ettei olisi kupsahtanut alas selästä. Olotilaa ei helpottanut se, että keskellä oleva lämpömittari näytti parhaimmillaan +33 ja koko ajan joutui pitämään kisatakin päällä, kun pukeutuminen on käyttöluokissa niin tarkasti säädetty.

Kun kaikki olivat suorittaneet ohjelmansa lähdettiin ponien kanssa taas jonossa kävelemään ja sihteeri poimi joukosta parhaat ponit keskelle. Kolme parasta ponia palkittiin ja ensin keskelle pyydettiin paras ja toiseksi paras poni ja sitten suureksi yllätykseksi kolmanneksi parhaana Leevi! Käsittämätöntä, upeeta, mahtavaa, että meidän kirjava lihapulla voitti niin monta hienoa ponia! Palkintojen jaon jälkeen Leevi pääsi vielä pitkästä aikaa kunniakierrokselle ja otti siitä ilon irti kaasuttelemalla täysiiiiii!

Kolme parasta

Kunniakierros TÄYSIIIII!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti