tiistai 27. elokuuta 2013

Ekaa kertaa sänkkärillä (Leevi)

Tänään pääsin pitkästä aikaa sänkkärille ratsastamaan, viime kerrasta olikin ehtinyt vierähtää kolme vuotta aikaa. Aikasemmin sänkkärille pääsy on ollut yksi syksyn kohokohdista, mutta Fannyn tallilla, jossa edellinenkin hevoseni asui ei valitettavasti ole mahdollisuutta ratsastaa missään lähipelloilla. Leevin tallin ympärillä kaikeksi onneksi sänkkäriä riittää ja sitä on vielä useampi hehtaari.


Tarkoituksena oli ratsastaa poni suht kevyesti, koska se oli viime viikon aika kevyellä liikutuksella, mutta Leevi oli asiasta eri mieltä. Sen mielestä oli paljon hauskempaa pinkoa lisättyä ravia minkä kintuistaan pääsi ja tuhista mennessään. Vähän yritin toppuutella selästä käsin menoa, mutta ei ponin iloa viitsinyt ihan kokonaan pilata, kun toinen oli niin innoissaan. Pätkiä annoin sen touhottaa, mutta sitten taas mentiin hetki vähän rauhallisemmin. Pitää vaan varoa, ettei se taas jumiuta itseään, kun sunnuntaina oltaisiin menossa Nurmijärvelle kisoihin ja toivoa sopii, että Leevi olisi tällä kertaa parempi, kun viimeksi. Melko kevyesti onnistuttiin loppujen lopuksi kuitenkin menemään ja ponillekin jäi vielä virtaa vaikka kuinka. 

Leevin omistajan kanssa mietittiin tänään loppukauden kisoja ja tultiin siihen tulokseen, että jätetään aluestartit ensi kauteen. Ei ole oikein järkeä maksaa ponin aluelupaa kahden startin takia, kun sopivan matkan päässä tänä syksynä olisivat enää Laakso ja Järvenpää. Nyt pysytään siis tämä kausi vielä seuratasolla ja ensi kaudella sitten heti keväästä/alkukesästä voisi katsella, jos pääsisi menemään aluettakin. Tänä vuonnahan meillä alkoi kisakausi vasta aika myöhään, kun menin itse naimisiin toukokuussa ja häävalmistelut jotenkin kummasti vähän häiritsivät hevostelua. ;) Ensi vuonna kuitenkin toivottavasti päästään aloittamaan kunnolla heti alkukaudesta.
Fannylla oli eilen irtojuoksutus-päivä. Menin tallille vasta kahdeksan aikaan illalla, koska tiesin, että silloin maneesi on vapaana ja saan ponin päästettyä sinne juoksemaan. Oli ihanaa, kun ei tarvinnut miettiä koko ajan tuleeko joku kohta maneesiin, vaan pystyi keskittymään juoksutukseen kunnolla. Fannyn liike on kyllä muuttunut tosi paljon siitä, mitä se oli vielä joskus kuukausi sitten, tasapaino on kehittynyt hurjasti ja takapäähän on tullut jo huomattavasti enemmän voimaa. Ensimmäisiä kertoja irtojuoksuttaessani meno oli vähintäänkin epämääräisen näköistä, poni oli ihan epätasainen ja varsinkaan laukassa sillä ei ollut voimaa työntää takaa oikein ollenkaan. Nyt se näyttää kuitenkin jo ihan erilaiselta, oikein hämmästyin siitä millainen huomattava ero sen liikkumisessa on. Fanny liikkuu selvästi tasapainoisemmin, lähtee venyttämään ravissa jo kivasti askelta ja laukka näyttää tosi paljon paremmalta, eikä enää siltä, että koko takapää luhistuu alta hetkenä minä hyvänsä, treeni on siis tuottanut tulosta. Poni juoksenteli maneesissa n.20 minuuttia ja lopuksi kävelin selästä vielä pitkät loppukäynnit ilman satulaa. 

Tänään Fanny sai pitää vapaapäivän. Huomenna tehdään hommia maneesissa ja torstaina olisikin taas koulutunti ja päästään kunnolla töihin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti