keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Video sunnuntain koulukisojen radoista

Ihan ensiksi täytyy pahoitella videon laatua, radat ovat meidän tallityttöjen kuvaamia ja kuvaajalla ei valitettavasti ole ollut kovin vakaa käsi. Välillä kuva heiluu tosi paljon ja taitaa siellä kadota jossain vaiheessa koko ratsukkokin, mutta myös hyviä ja selkeitä pätkiä löytyy paljon. Videon laadun takia mietin pitkään, että julkaisenko edes tätä, mutta halusin lopulta kuitenkin laittaa näytille vähän tämän hetkistä tilannetta Fannyn kanssa.

Iinalle kävi pieni moka videota muokatessa ja C:1 tulee siinä ensin, mutta älkää antako sen häiritä. Oli kyllä tosi hyödyllistä katsoa videot, kun ne olivat näin peräjälkeen, itse ainakin huomasin selkeän eron ponin liikkumisessa luokkien välillä. Raviohjelmassa itse tosiaan vähän himmailin, mutta C:ssä ravi näyttää jo vähän erilaiselta. Vielä täytyy palata muutenkin sunnuntain kisoihin, kuin tämän videon muodossa, koska tajusin unohtaneeni kirjoittaa monesta "tärkeästä" asiasta, kun taisin vain keskittyä ponin ylistämiseen. ;)

Fannyn harjasta en esimerkiksi muistanut sanoa mitään, vaikka se olisi ehdottomasti ollut yksi tärkeä huomionaihe. Kuten on aikaisemmin tullut todettua ja kuten kuvistakin on ehkä ollut huomattavissa, niin tukkaahan ponilta löytyy paljon. Ennen kisoja en ollut letittänyt Fannya vielä kertaakaan ja tuskailinkin ennen operaatiota, että letitykseen menee varmaan ainakin kaksi tuntia ja sykeröitä tulee ehkä noin sata. Yllätys oli melkoinen, kun sainkin homman päätökseen reilu puolessa tunnissa ja sykeröitäkin tuli vain 9! Kaiken lisäksi sykeröt vielä näyttivätkin ihan siedettäviltä. Ei sitä tukkaa loppujen lopuksi niin paljon ollutkaan, kuin olin luullut. Se vain näyttää niin kovin paksulta, kun Fannylla on tuollainen kunnon peikkotukka, joka on jakautunut kummallekin puolelle. Kylläpä muuten poni olikin ihan eri näköinen letitettynä, se näytti jopa ihan uskottavalta kouluratsulta.

Toinen asia, mistä en kertoillut tarkemmin olivat suoritustemme arvostelut. Raviohjelmassa numerot olivat seiskaa ja kuuttapuolta, myös yksi kutonen löytyi. Tuo kutonen tuli alkutervehdyksestä, joten vähän taisi vielä siinä vaiheessa jänskättää. Loppukommenttina, että hevonen liikkuu melko sujuvasti ja tahdikkaasti. Ratsasta vielä paremmin pohkeisiin.

C:ssä paperista löytyi yksi 5,5 ja yksi 7,5, muut numerot näiden lisäksi 6, 6,5 ja 7. Melkein koko laukka-ohjelma oli pelkkää seiskaa, mikä on todella huvittavaa, kun ajattelee sitä, että vielä vähän ennen kisoja mietittiin, että suoriutuukohan poni edes laukkaosuuksista. Laukkalävistäjistä tuli kummastakin yllätykseksi 7, vaikka treeneissä ne tuntuivat vielä olevan kaikista vaikein asia. Oikeiden teiden seuraamisesta tuli tuo 7,5, josta olen kyllä tosi ylpeä. Eipä ole valmentajan pilkun viilaus teiden ratsastuksen suhteen mennyt hukkaan.
Loppukommenttina: "Ratsasta vasen pohje paremmin läpi, jotta hevonen pysyy suorilla urilla suorana ja kaarevilla urilla asettuu myö vasemmalle. Muuten siisti ja tasapainoinen suoritus". Eipä näihin ole mitään lisättävää, oikein hyvin oli arvosteltu.

 Seuraavaksi olisi vuorossa vielä vähän lisää kuvia toiselta kuvaajalta. Kuvat (c) Iida AroViimeisen parin päivän liikutuksista vielä sen verran, että eilen loikittiin vähän maneesissa. Hypättiin ihan pieniä ja haettiin lähinnä vaan hyviä etäisyyksiä ja sujuvia hyppyjä. Fanny tuntui alkuverkassa vähän väsyneeltä, mutta kun alettiin hyppäämään väsymys kummasti katosi ja ensimmäiset hypyt poni kiisi, kuin nato-ohjus. Ristikko mustavalkoisilla puomeilla aiheutti jostain syystä aluksi kyttäämistä ja epäröintiä, mutta muutaman hypyn jälkeen sekin sujui ihan normaalisti. Paikat osuivat hyvin kohdalleen, vain muutama hyppy tuli vähän pohjaan. Fanny oli koko ajan hyvin ratsastettavissa, lähti terävästi pohkeesta eteen ja tarvittaessa odotti hyvin, joten meillä oli oikein onnistunut hyppykerta.

Tänään laitoin ponin hetkeksi hölköttelemään liinan päähän ja virtaa ei taas puuttunut. Jos se eilen ratsastuksen alussa vaikutti vähän väsyneeltä, niin tänään kyllä taas kaikkea muuta. Kun päästin sen alkukäyntien jälkeen juoksemaan poni vinkui, hyppi ja pukitteli hetken aikaa ennen kuin pystyi käyttäytymään niin kuin normaalit hevoset. Illalla Fanny rokotettiin, joten loppuviikoksi onkin luvassa ihan kevyttä liikuntaa. 

Huomenna se vihdoin alkaa, nimittäin kauan odotettu Horse Show! Tänä vuonna pääsen paikalle ensimmäistä kertaa joka päivä. Huominen ja perjantai kuluu hevosenhoitajan hommissa ja viikonloppu sitten vaan muuten paikan päällä palloillen. Ostoslista on pitkä ja toivon, että Exposta löytyisi kaikkea tarpeellista. 

Nyt kuitenkin nukkumaan ja aamulla kohti Helsinkiä. Mukavaa alkavaa Horse Show-viikonloppua!

2 kommenttia: