keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Eilisen tuuppailut ja tämän päivän estevalmennus

Viikonlopun ja maanantain Fanny liikkui kevyesti ja eilen tuuppailtiin ensimmäistä kertaa perjantaisen kouluvalmennuksen jälkeen. Aluksi Fanny oli ihan kiinni vasemmassa ohjassa ja muutenkin aika jäykkä, joten taas tarvittiin paljon jumppaa. Olisi selvästi pitänyt ratsastaa poni valmennuksen jälkeen läpi, koska luulen, että se oli jäykkä juuri sen takia, ettei ollut valmennuksen jälkeen joutunut tekemään kunnolla töitä, vaan liikkui lähinnä juoksutuksen ja muun hömpöttelyn merkeissä. No, ensi kerralla sitten.

Aloitin taivuttelemalla ympyrällä kumpaankin suuntaan ja väistättelemällä vuorotellen etupäätä ja takapäätä aina muutaman askeleen. Suorilla urilla keskityin siihen, että Fanny liikkuisi suorana. Tein aika paljon väistöjä myös keskihalkaisijalta uralle ja ne sujuivat hyvin. Alkuun tuntui hetken, ettei koko hommasta tule yhtään mitään, mutta ahkeralla jumppaamisella poni alkoi vähitellen toimia. Laukat nousi taas hyvin, kun tein nostot samalla lailla, kuin tunnilla, eli jalalla paljon painetta kohti kättä ja siitä nosto. Tänään kokeilin myös laukata koko uraa ja yllätyksekseni myös pitkät sivut sujuivat yllättävän hyvin, jes! Selvästi tasapaino alkaa pikku hiljaa löytyä myös laukassa. 

Laukan jälkeen jatkoin hommia vielä harjotusravissa ja voi jestas mitä ravia sieltä taas tuli! Nyt muistin matkustelun ja huuhailun sijaan ratsastaa ja kappas, kummasti vaan Fanny liikkui taas mielettömän hienosti! Lopussa kiitos siis seisoi, kun jaksoi kankeasta alusta huolimatta vaan työstää ja työstää, lopputuloksena alla oli pehmeä, taipuisa ja aktiivisesti liikkuva poni.

Tänään meillä oli estevalmennus. Edellisestä kerrasta taisikin olla jo kolme tai peräti neljä viikkoa. Alkuun Fanny oli taas vasemmassa ohjassa jonkun verran kiinni ja muutenkin vähän hitaan oloinen, mutta parani kyllä nopeasti, kun alettiin tekemään hommia ja sitten liikkuikin tosi hyvin. Alkuverkan jälkeen aloitettiin hyppääminen pienellä pystyllä ja parilla ristikolla. Pystyssä oli laine alla, mutta se ei Fannya hetkauttanut, ei se hölmö tainnut edes tajuta koko lainetta ja hyvä niin. Hypättiin aika kauan pienillä korkeuksilla, eikä poni oikein jaksanut tapansa mukaan innostua maahan kaivetuista esteistä. Laukka olisi saanut olla aktiivisempaa ja imua esteille olisin kaivannut enemmän, mutta muuten ihan ok.

Kun vihdoin alettiin hyppäämään vähän isompaa Fanny alkoi jo väsähtää, joten vieläkään en saanut moottoria tarpeeksi taakse. Paljon tuli kuitenkin hyviä hyppyjä, mutta laukkaa pitäisi silti olla enemmän, että olisi jotain mistä ottaa tarvittaessa poiskin. Eiköhän se tästä kuitenkin ala sujumaan paremmin ja paremmin, kun nyt vaan saadaan enemmän treeniä ja sitä voimaa takapäähän. Kaiken kaikkiaan tunti oli onnistunut, poni liikkui sileällä tosi kivasti, ei epäröinyt kertaakaan hypyissä ja hyviä hyppyjä tosiaan tuli paljon, joten tyytyväinen sai kyllä olla. 

Jottei postaus jäisi ihan kuvattomaksi, niin loppuun vielä jokin aika sitten Leevin omistajalta saamiani kuvia raviskan kisojen verkasta. Vaikka poni olikin näissä kisoissa tuhma, niin on se ainakin kaunis katsella, jos ei muuta... ;)
 Oman vuoron odottelua

2 kommenttia: