sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kouluvalmennus ja lähestyvät ensimmäiset koulukisat

Vähiin käy päivät ennen meidän ensimmäisiä koulukisoja. Tänään yllätin itseni ilmoittautumalla kisoihin jo nyt, vaikka ilmoittautumisaikaa olisi ollut vielä keskiviikkoon asti. Normaalisti tuppaa jäämään vähän viime tippaan tuo ilmottautuminen, yleensä aina sinne viimeiseen päivään. Miten tuon(kin) asian ajoissa hoitaminen voi olla niin kamalan vaikeaa? Toisaalta tämä myöhäinen ilmottautuminen on jollain tapaa jäänyt edellisten hevosten takia tavaksi, Kinkku varsinkin sairasteli sen verran usein, että "uskalsin" ilmottautua aina vasta ihan viimeisillä hetkillä, kun olin tarkistanut, että hevosella oli suunnilleen kaikki ruumiinosat tallella ja omilla paikoillaan, eikä sillä ollut mikään paikka kipeänä. Voisi melkein yrittää nyt kuitenkin ottaa tavaksi tämän ajoissa olemisen, tosin saattaa olla, että yritykseksi jää... ;)

Perjantaina meillä oli kouluvalmennus ja vietin hyvin hikisen puolitoista tuntisen ponin selässä. Ohjelmassa oli jumppaa, jumppaa ja vielä kerran jumppaa ja paljon harjoitusravia ja hitsi vie jouduin ihan tosissani ratsastamaan. Olen luullut normaalistikin ratsastavani ihan kunnolla, mutta selvästi olen vaan uskotellut itselleni niin, koska nyt siellä selässä joutui ihan oikeasti tekemäänkin jotain. 

Valmennuksessa keskityttiin erityisesti ponin suorana pysymiseen, kummassakaan suunnassa takapää ei saanut karata vasemmalle, eikä etupää oikealle, mikä on ollut Fannyn kanssa ongelmana alusta asti. Poni on kuitenkin jo suoristunut tosi hyvin siitä, mitä se oli aluksi, joten paljon on tapahtunut parannusta siinäkin asiassa. Myös reaktionopeuteen kiinnitettiin erityistä huomiota, Fannyn piti reagoida apuihin viipymättä ja myös minun piti olla nopea ja tehokas apuja antaessani. Matkustelemaan ei siis kerinnyt jäädä ja voi jestas miten poni liikkuikaan nyt, kun sitä oikeasti _ratsasti_... Siis wow! 

Laukannostoissa tapahtui tänään valtava harppaus eteenpäin. Tähän asti nostot on tehty hidastamalla ensin ravia ja tekemällä siitä nosto, mutta nyt vaihdettiinkin taktiikkaa ja tehtiin päin vastoin; poni aktiiviseen raviin ja jalalla paljon painetta takaa kohti kättä ja siinä se oli, aivan loistavat nostot peräänannon säilyessä tulivat kuin vettä vaan. 

Tunti oli kaikin puolin todella onnistunut ja aikamoisen eron kyllä huomasi ponissa, kun jätti matkustelun vähemmälle ja sen sijaan oikein ratsastamalla ratsasti. Pitäisi vaan itsekseen ratsastaessaankin viitsiä lähteä sieltä omalta mukavuusalueelta tekemään oikeasti niitä hommia ja ratsastaa täysillä tehoilla, kun usein sitä huomaa yksinään mennessään tekevänsä asiat vaan vähän sinne päin ja menemällä mieluummin sieltä missä aita on matalin. Tässä pitää nyt tosiaan vähän yrittää ryhdistäytyä. Fiilis tunnin jälkeen oli huikea, enkä taas millään jaksaisi odottaa seuraavaa valmennusta, joka on vasta perjantaina. Olin taktinen ja sovin valmennuksen mahdollisimman lähelle sunnuntaita, että Fanny olisi sitten kisoissa niin hyvä, kuin mahdollista. ;)

Nyt kuitenkin iltalenkki, suihkun kautta peiton alle ja huomenna reippaana tekemään aamutallia.

Mukavaa alkavaa viikkoa! :)
2 kommenttia:

 1. Sulla on upea poni ja mielenkiintoinen blogi :) Jään seurailemaan!!

  jonnantalli.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Fanny on kyllä kieltämättä hieno ja kehityksen myötä siitä tulee vielä ihan super hieno. :)

   Poista