torstai 3. lokakuuta 2013

Takaisin normaaliin liikutukseen

Tässä alkuviikon aikana on palailtu Fannyn kanssa suht normaaliin liikutukseen. Ponin liikkuessa puhtaasti ja mielellään maanantain juoksutuksessa menin tiistaina selkään ensimmäistä kertaa kaatumisen jälkeen. Olin laiska, enkä jaksanut laittaa satulaa, koska tarkoitus oli vaan ratsastaa askellajit läpi ja tunnustella miltä Fanny vaikuttaa. Kävelin pitkät alkukäynnit, tein muutaman pyähdyksen ja sen jälkeen ravailin ja laukkailin vähän. En tehnyt mitään kummempaa, isoja ympyröitä, suoraa uraa ja suunnanvaihtoja, yllätyksekseni Fanny tuntui tosi hyvältä heti alusta asti. Odotin, että se olisi jäykkä ja ratsastamaton, kun selässä ei oltu istuttu viikkoon, mutta mitä vielä. Taisi tehdä hyvää sille tuo muutaman päivän huilitauko ja kiropraktikon käsittely.

Keskiviikko-aamuna oli tosi kylmä ja ihan piti kaivaa pipo kaapista tallille lähtiessä. Lämpötila oli asteen verran pakkasen puolella ja sen kyllä huomasi ponistakin. Sillä oli alusta asti hurjasti virtaa, mutta mikä parasta se ei käyttänyt sitä pöllöilyyn vaan sen pystyi hyödyntämään työntekoon. Eipä ollutkaan ollut kertaakaan vielä alla niin aktiivisena ja hyvin liikkuvaa ponia, kuin keskiviikkona. Kyllä sai taas kokea oikein sitä parasta Fannya! Oli ihana ratsastaa, kun se liikkui kunnolla omalla moottorilla eteen ja oli samaan aikaan pehmeä ja taipuisa. Koska Fanny liikkui mielellään ja virtaakin tuntui riittävän, niin ratsastin jo melko normaalisti. Välikäyntejä otin useammin, mutta muuten tehtiin aika normaali treeni. 

Tänään käytiin pitkästä aikaa maastossa. Virtaa riitti edelleen ja tehtiin ihana maastolenkki auringon paisteessa. Lähitallilta saatiin sattumalta maastoseuraakin hetkeksi ja käytiin katsastamassa samalla uusi metsälenkki. Saa vähän vaihtelua ainaisten samojen reittien sijaan. 

Huomenna olisikin vuorossa kouluvalmennus, vähän varmaan tehdään vielä helpotetusti, mutta töihin joutuu silti varmasti kumpikin, sekä poni, että ratsastaja. :)
Keskittynyt poni <3

4 kommenttia:

  1. Kiva, että ponilla ei ollut mitään vakavampaa! Usein pieni loma tekee ihmeitä ja on vain hyvä juttu. ;)

    VastaaPoista
  2. Niimpä, onneksi selvittiin vaan säikähdyksellä. Juu, tämä loma ainakin teki ihmeitä! :)

    VastaaPoista
  3. Ihana heppa ja tää blogin ulkoasu on tosi kiva :)

    VastaaPoista