sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Ensimmäiset koulukisat ja SUPER Fanny!

Upea, loistava, mahtava, hienoin ja paras Fanny! Tässä tämän päivän koulukisojen saldo:


Fannyn elämän ensimmäiset koulukisat takana ja täytyy sanoa, että paremmin ei olisi voinut mennä. Kokeilemaan ja harjoittelemaan vaan mentiin, mutta kuinkas kävi? On se vaan maaaaailman hienoin ja viisain! 

Ohjelmina tänään olivat siis raviohjelma ja C:1. Verkka oli maneesissa ryhmissä, joka oli tosi hyvä juttu, koska poni pääsi ihmettelemään tuttuun maneesiin yhtäkkiä ilmestyneitä aitoja, tuomarinpöytää ja muita omituisuuksia. Arvelin, että koko toista päätyä tuomarinpöytineen kytättäisiin hulluna, mutta Fanny olikin tyyni, kuin viilipytty. Vähän se toki aluksi katseli, että mitäs sieltä oikein löytyy, mutta ei jännittänyt tai pelännyt ollenkaan. Maneesin ison oven kohdalla olevaa porttia se vähän tuijotteli ensin ohi mennessään, mutta siinä se, kaikki muu oli sille ihan fine. Tein ihan lyhyen verkan, koska halusin säästää ponin jaksamista vielä toiseenkin luokkaan, vähän ravia ja käyntiä, siirtymisiä, jokunen pysähdys ja siinä se. Fanny tuntui hyvältä ja siirryin kentälle odottelemaan vuoroani. 

Radalla poni liikkui samanlaisella tyyneydellä, kuin verkassa, eikä jaksanut turhia tuijotella. Itse ratsastin ehkä vähän turhan varovaisesti ja poni olisi saanut ravata vähän aktiivisemmin ja myös vasemman pohkeen olisin saanut vaatia paremmin läpi, mutta siisti ja rikkeetön rata saatiin tehtyä alusta loppuun. Oli mieletön fiilis olla radalla ponilla, joka ei jännittäyt ollenkaan, vaan liikkui koko ajan rentona ja keskittyneenä. Tätä osasi todella arvostaa, kun viimeisimmät kaksi kisaratsua ennen Fannya ovat kumpikin olleet aikamoisia jännittäjiä kouluradalla. Poni suoritti ohjelman niin kuin olisi viettänyt puolet elämästään kouluradalla ja olin haljeta onnesta, kun olin siihen niin tyytyväinen. Tuloksena luokasta 66,666% ja tuplavoitto Iinan kanssa, joka ratsasti radan ylläpito-ponillaan Fridalla! Kuinka huikeata oikeasti, meillä oli ihan samat pisteet, joten oltiin jaetulla ykkössijalla!
Siskokset palkintojenjaossa

 Hienoin <3

Palkintojenjaon jälkeen päästiinkin jo melkein heti maneesiin verkkaamaan seuraavaa luokkaa varten. Nyt vaadin vähän jo enemmän ravia ja Fanny liikkuikin tosi hyvin. Taas sai selässä niitä huippu-fiiliksiä, joiden takia tätä harrastusta oikeasti vaan rakastaa. Tein jälleen aika lyhyen verkan, koska alla oli jo yksi luokka ja siirryin sitten odottelemaan vuoroani. 

Radalla Fanny oli taas super hyvä. Vähän se alkoi jo väsähtää ja sain käyttää pohjetta aika vahvasti välillä, mutta se oli silti mielettömän hyvä. Vasen pohje olisi taas saanut mennä paremmin läpi, mutta pikkuvikoja. Rata sujui tasaisesti ja ilman rikkeitä, jopa pelkäämäni laukkalävistäjät onnistuivat loppuun asti putoamatta raville liian aikaisin. Tuloksena luokasta 65,5% ja toinen sija.

On tämä vaan ihan mieletöntä, en olisi pari kuukautta sitten voinut hurjimmissa unelmissanikaan uskoa, että Fanny tekisi näin pian tällaiset suoritukset koulukisoissa. Kehitys on ollut ihan hurjaa jo näin lyhyessä ajassa ja toivottavasti jatkuu vaan. Tuo poni on jotain niin täyttä kultaa, etten ikinä päästä sitä pois käsistäni. Voisin kehua sitä seuraavan kuukauden, mutta koska hieman on tainnut jo tulla tämän postauksen aikana hehkutettua, niin taidan vähän yrittää rauhoittua. Mutta hieno päivä meillä tänään oli, aivan loistava. Tästä se Fannyn kouluponin ura alkaa, aloitus uralle tuskin ainakaan olisi voinut olla yhtään parempi. :)


 3 kommenttia: