sunnuntai 20. lokakuuta 2013

HIHS 2013

Kolme päivää Horse Showssa meni niin, että hujahti. Odotus palkittiin ja nyt on taas saatu nauttia upeista hevosista, taidokkaasta ratsastuksesta ja loistavasta tunnelmasta, jota vain Hihs voi tarjota. Tarkoitus oli mennä paikalle vielä tänäänkin, mutta koska ehdin eilen tuhlata jo kaikki rahani, eikä junamatka Pasilaan neljäntenä päivänä peräkkäin enää oikein inspannut, niin jätin tämän viimeisen päivän suosiolla väliin.

Torstaina ja perjantaina olin hevosenhoitajana tutullani, joka hyppäsi Junior Touria kahdella hevosella. Ennen hevosten paikalle saapumista ehdin katsella kumpanakin aamuna hetken Amateur Touria ja on kyllä hieno juttu, että sellainen järjestetään nykyään. Ihan mahtavaa, että "tavalliset" pienempiä luokkia hyppäävät ratsukot pääsevät kisaamaan Areenalle suuren yleisön eteen. Kallista lystiähän tuo kuulemma on, mutta varmasti ihan mieletön ja ikimuistoinen kokemus.


Oma hommani alkoi hoidettavien hevosten tullessa paikalle. Kumpaakaan otusta en ollut aikaisemmin edes nähnyt, mutta kilttejä ja hyväkäytöksiä tapauksia olivat molemmat. Oli todella mielenkiintoista nähdä tapahtuma myös hoitajan näkökulmasta, tähän asti kun on aina tullut oltua vain katsojana. Aikamoinen hulina kävi alhaalla, missä verkka ja käsihevosalue olivat, hevosia kulki ristiin rastiin joka suunnassa ja aika ahdasta meinasi olla, mutta onneksi kaikki hevoset osasivat suunnilleen ainakin käyttäytyä. Meno oli tosi hektistä, mutta kivaa oli siitä huolimatta. Oma osuuteni oli kumpanakin päivänä parissa tunnissa ohi ja Areenalta kiiruhdinkin vielä iltavuoroon töihin. Paikasta toiseen sai juosta pää kolmantena jalkana, joten unta ei tarvinnut iltaisin odotella.

Lauantaina saikin sitten keskittyä olennaiseen, eli tapahtumasta nauttimiseen. Mentiin Iinan kanssa jo heti aamusta paikalle, koska haluttiin päästä tutkimaan Expoa. Aamu-näytöksessä ei ollut oikein meitä kiinnostavaa ohjelmaa, joten se aika pystyttiin käyttämään hyödyksi shoppaillen ilman ruuhkia. Mukaan tarttui uudet suitset, satulavyö, Eskadronin fleecepintelit,  muutama satulahuopa, otsapanta ja itselleni fleecetakki ja kahdet talviratsastushanskat. Kaikkea etsimääni en harmikseni kuitenkaan löytänyt, esimerkiksi uusi paksu takki jäi uupumaan. Valikoimaa oli aika runsaasti, mutta olen niin vaativa, että uusien vaatteiden löytäminen on aina vähän haastavaa.

Shoppailun lisäksi seurattiin tietysti myös upeaa ratsastusta niin koulu, kuin esteluokissakin. Kummasti sai taas ihan uutta motivaatiota omaankin treeniin, kun katseli huippuratsastajia ja hevosia työssään.

Rahat kulutettuna ja väsyneenä, mutta onnellisena suuntasin illan päätteeksi kohti juna-asemaa viimeisiä pennosiani laskeskellen. Junalipun hinnan jälkeen rahaa jäi huimat euro ja parikymmentä senttiä. Fanny kiittää, lompakko ei, onneksi Hihs on kuitenkin vaan kerran vuodessa... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti