tiistai 1. lokakuuta 2013

Fannyn kuulumiset muutamalta viime päivältä ja vähän rakennekuvaa

Fannyn torstaisen kaatumisen jälkeen otettiin viikonloppu ihan rauhallisesti. Lauantaina käytiin maastossa kävelemässä ja poni oli tosi pirteällä päällä. Se käveli reippaasti ja ravailikin välillä omatoimisesti, joten selvästi jalat alkoivat jo olla paremmat. Turvotuskin oli laskenut huomattavasti. Myös sunnuntaina käytiin maastossa käppäilemässä ja poni oli taas pirteänä menossa, käynti oli tosi letkeää, eikä liikkuminen näyttänyt ollenkaan jäykältä, joten juoksin Fannyn kanssa myös muutaman ravipätkän suoralla ja katsoin miltä liike näytti ravissa. Hyvältähän se näytti ja poni ravasi reippaasti.

Sunnuntaina meillä kävi tallilla kiropraktikko ja myös Fanny käsiteltiin. Kiropraktikon käynti sattuikin sopivasti heti muutama päivä tuon kaatumisen jälkeen, niin sai heti katsottua, ettei rankaan tullut mitään pyllähdyksen seurauksena. Tämä oli toinen kerta, kun poni oli "niksauteltavana", ensimmäinen kerta oli heti sen jälkeen, kun Fanny tuli. Ristiselässä oli taas aika paljon korjailtavaa, niin kun viimeksikin, mutta muuten ei ollut ihmeempiä. Nyt pitäisi ponilla olla nikamat taas oikeilla paikoillaan.

Viikonlopun aikan turvotus kintereissä laski hyvin ja eilen havaittavissa oli enää ihan minimaalista turvotusta. Jalkojen vaikuttaessa suht normaaleilta laitoin ponin hetkeksi liinan päähän ja katsoin liikkumista ympyrällä. Puhtaasti näytti ainakin omaan silmääni liikkuvan, eikä nähtävissä ollut enää mitään sellaista jäykkyyttä, kuin perjantaina. Laukkautin vielä vähän ja laukatkin pyörivät hyvin kumpaankin suuntaan, joten hyvältä näytti kaikin puolin. Fanny liikkui reippaasti, eikä siis senkään puolesta vaikuttanut mitenkään kipeältä. Nyt sitten vaan aletaan palaamaan hiljalleen normaaliin liikutukseen. Huh, toivottavasti nyt sitten selvittiin näin vähällä, eikä tule mitään takapakkeja!

Koska liikutus oli viikonloppuna kevyttä ehdittiin pitkästä aikaa ottaa Fannysta kuvia. Sain vihdoinkin jonkunlaiset rakennekuvatkin otettua, niitä kun ei ollut vielä ollenkaan. Eipä nämä tosin kovin kummoisia ole, kun jotenkin tuntuu kamalan vaikealta saada otettua hyviä kuvia ja näyttää, että näissäkin olisi mittasuhteet vähän pielessä, mutta en sitten tiedä näyttääkö se vain omaan silmään...Vertasin sunnuntaina otettuja kuvia reilu parin kuukauden takaisiin alkuaikojen kuviin ja ihan kivasti on tullut jo muutosta. Poni on saanut massaa ja varsinkin pylly on alkanut pyöristyä hyvin, eikä ole enää niin kulmikas. Lihaksetonhan tuo toki vielä on, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa.Kattokaa, mä oon kirahvi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti