perjantai 11. lokakuuta 2013

Maastoilua ja kouluvalmennus

Eilen käytiin hypärin jälkeen vaan maastossa hömpöttelemässä. Poni oli tosi pirteällä päällä ja ihan innoissaan menossa, eipä näyttänyt edellisen päivän hyppytunti jaloissa painavan. Edellisestä maastoilusta taisikin poikkeuksellisesti olla jo pari viikkoa aikaa, kun normaalisti käydään puskissa rymyämässä vähintään kerran viikossa. Sana hömpöttely kuvaa todella osuvasti meidän maastoilua, silloin en vaadi Fannylta mitään, vaan lenkit ovat meidän yhteisiä pääntuuletus-reissuja ja rentoutumishetkiä. Normaalisti hölkötellään suurin osa matkasta pitkällä ohjalla maisemista nauttien, laukkojen ajaksi saatan vähän kerätä ohjaa enemmän käteen. Ihanaa ja niin rentouttavaa!

Vaikka olen täysin kesä-ihminen, niin jotenkin olen oppinut tykkäämään myös syksystä, kesällä luonto on kauneimmillaan, mutta ei syksylläkään yhtään hullummalta näytä.Tänään meillä oli kouluvalmennus. Parilla viime ratsastuskerralla Fanny on ollut aluksi aika lailla kiinni vasemmassa ohjassa, mutta tänään ei ollut sitä ongelmaa. Poni liikkui alusta asti tosi hyvin eteen, taipui kivasti ja tuntui jopa kohtalaisen suoraltakin. 

Sunnuntaita silmällä pitäen tehtiin C:1:n asioita. Raviohjelmassa ei ole kuin vähän ympyrällä ja voltilla pyörimistä, joten siihen ei tarvinnut perehtyä sen tarkemmin. Ensin katsottiin laukkoja suoralla uralla ja ne onnistuivat taas hyvin, tahti säilyi ja poni pysyi muutenkin tasaisena. Jännä miten tasapaino laukassa on nyt yhtäkkiä löytynyt. Ainoastaan laukat lävistäjillä tuottivat aluksi vähän hankaluuksia, kun Fanny putosi raville aina liian aikaisin, mutta tätäkin saatiin korjattua hyvin ja lopuksi sujui jo ihan mukavasti. Pitää vaan itse olla tarkkana ja huomauttaa pohkeella heti, jos yhtään tuntuu, että laukka alkaa hiipumaan. 

Temponlisäyksiä ravissa harjoiteltiin myös aika paljon. Muutos ravissa ei ole vielä kovin suuri, mutta kuitenkin ihan riittävä tässä vaiheessa, kun ei niitä olla vielä paljoa tehty. Tehtävä tuntui olevan Fannylle helpompi harjoitusravissa, kuin kevyessä ravissa, mikä on mielestäni hassua, kun normaalisti se on ainakin muilla ratsastamillani hevosilla ollut toisin päin. 

Lopuksi tarkastettiin vähän teiden ratsastusta mm. kolmikaarisella ja vähän volttien kokoa ja sen jälkeen mentiin ohjelma pari kertaa läpi. Tässä vaiheessa Fanny alkoi vähän väsähtää, mutta hyvin se silti suoriutui vielä ohjelmista, vähän joutui ratsastamaan vahvasti jalalla, mutta muuten tosi hyvä. Kaikki asia eivät tietenkään suju vielä mitenkään loistavasti, mutta hyvin pystytään suorittamaan tuon ohjelman tehtävät, ainakin näin "normaalitilanteessa". Sitähän ei tietysti tiedä vielä yhtään miten kisoissa sujuu, se on kuitenkin Fannylle ihan uusi tilanne, vaikka kotimaneesissa ollaankin. Mitä tahansa voi tapahtua, mutta sillä taas ei ole mitään väliä, kun harjoittelemaan ollaan kuitenkin vasta menossa. 

Nyt ei muuta, kun sunnuntaita odottelemaan! Poni-parka, sillä ei ole aavistustakaan mitä sen pään menoksi on taas keksitty... ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti