tiistai 31. joulukuuta 2013

Muutosten vuosi 2013

Tämä vuosi alkaa pikku hiljaa vedellä viimeisiään ja taas ei voi kuin ihmetellä kuinka nopeasti aika vierähti. 365 päivää tuntuu kamalan pitkältä ajalta, mutta todellisuudessa se on vain pieni silmän räpäys. Vuosi 2013 oli todellinen yllätysten vuosi ja samalla monella tapaa erilainen, kuin mikään aikaisemmista. Tässä lyhyesti vuoden pääkohtia.

Kinkun myynnin  jälkeen vuosi vaihtui ensimmäistä kertaa lähemmäs kymmeneen vuoteen hevosettomana ja sellaisena sen oletin myös päättyvän. Sain nähdä ensimmäistä kertaa elämästä myös sen puolen, kun hartioilla ei ollutkaan vastuuta minkäänlaisesta kaviokkaasta. Alkuvuodesta ratsastettavaksi löytyi maailman monin poni Leevi ja sen kanssa saatiin kokea niin huikeita onnistumisen hetkiä, kuin niitä huonompiakin hetkiä, jolloin olisi vaan tehnyt mieli heittää hanskat tiskiin. Välillä sai nauttia ihastuksesta kiljuen ponin esittämistä piffipaffeista ja välillä taas repiä hiuksia päästään miettiessään miksi mikään ei toimi. Viimeisenä mainittua onneksi harvemmin, kuin ensin mainittua. ;)


Vuodessa oli kaksi ehdotonta kohokohtaa, joista ensimmäinen oli naimisiin meno toukokuussa. Pitkän suunnittelun ja valmistelun tuloksena oli elämäni onnellisin päivä, kaikki oli täydellistä säätä myöten, mikään ei olisi voinut sujua paremmin. Häitä seurasi ihana häämatka Roomassa, aurinkoa, rentoutumista, hyvää ruokaa ja taivaallista italialaista jäätelöä, mitä sitä muuta lomalta tarvitseekaan?

(c) Blackpearl PhotographyToinen kesän kohokohdista tuli eteen heinäkuussa, kun kohtalo päätti tuoda Fannyn takaisin elämääni. Hevosettoman elämän alkuhuuma oli ehtinyt haihtua ja kun eteen tarjoutui tilaisuus ostaa poni takaisin ei asiaa tarvinnut montaa sekuntia miettiä. Asiat etenivät vauhdilla ja pian Fanny seisoikin jo trailerissa matkalla uuteen kotiinsa. Alkuun meni hetki vaan ihmetellessä, että onko tuon pienen ponimuksen oikeasti saanut takaisin, mutta useamman kerran itseään nipisteltyä kävi selväksi, että kyllä se totisinta totta oli. Arki ponin kanssa lähti sujumaan paremmin kuin hyvin ja kehitystä tapahtui päivä päivältä. Fanny osoittautui todella miellyttämisenhaluiseksi ja nopeaksi oppijaksi. Ensimmäisiin kisoihin päästiin noin kuukauden yhteiselon jälkeen ja loppukauden aikana startteja kertyi vielä useampi lisää.

Fannyn kanssa puuhastelun lisäksi lisäksi kävin ratsastamassa myös Leeviä, mutta syksyn tullen oli pakko myöntää itselleen se tosiasia, että aika ei millään riittänyt kahden ponin täyspainoiseen treenaamiseen ja tiet Leevin kanssa erkanivat.

Loppu vuosi kuluikin sitten Fannyn kanssa treenaillen. Välillä tuli jokusen päivän taukoja pienten haavereiden tai puuttuvien kenkien takia, mutta aika kivasti päästiin silti tekemään hommia, enkä voi olla kuin todella tyytyväinen siihen miten poni on kehittynyt. Ensi vuoden tavoitteet on asetettu ja niitä kohti mennään.


Tämä pian päättyvä vuosi kuuluu ehdottomasti elämäni parhaimpiin. On tapahtunut hurjasti ihania asioita ja olen saanut enemmän, kuin ikinä olisin edes voinut toivoa. Olen tutustunut uusiin upeisiin ihmisiin ja oppinut myös itsestäni enemmän. Tuntuu, että elämään on löytynyt tasapaino jollaista siinä ei ole vielä aikaisemmin ollut.

Vuotta 2013 on jäljellä enää muutama hassu tunti, joten tässä vaiheessa lienee paikallaan kiittää teitä kaikkia ihania lukijoita siitä, että olette olleet mukana elämässämme, toivottavasti pysytte matkassa myös ensi vuonna! :)

Oikein hyvää alkavaa vuotta 2014!


4 kommenttia:

 1. Hauskaa uutta vuotta myös sinne suunnalle! :)

  VastaaPoista
 2. Voi kun on ollut mukavan oloinen vuosi näin pääpiirteittäin:) ja sulla on super kiva kirjoitustyyli!! Postauksias jaksaa lukea hyvin :)
  http://training-diaries.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) Oli kyllä oikein mukava vuosi.

   Poista