sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Viikon kuulumiset

Tältä viikolta ei olekaan vielä kuulumispostausta, joten lienee parasta korjata asia näin sunnuntaina.

Maanantai alkoi klippauksella, kun kauan odotettu klipperini saapuikin yllättäen jo viikonloppuna. Fannya ei oltu klipattu vielä kertaakaan aikaisemmin ja itsellä takana oli tasan yksi klippaus, joten vähän hirvitti mitä touhusta tulee. Ponin käyttäytymisen puolesta en ollut niinkään huolissani, kun se muutenkin käyttäytyy yleensä tilanteessa kuin tilanteessa fiksusti, vaan suurin huolen aiheeni oli klippaus-jälki, heh.

Fanny suhtautui toimenpiteeseen kuin se olisi sille arkipäivää ja vain seistä möllötti paikallaan. Oikein hyvä homma, koska panikoivan klippaajan lisäksi en olisi kaivannut vielä panikoivaa poniakin. Ai kamala, mun mielestä klippaus oli just niin pelottavaa, kuin muistinkin, en kyllä ikinä suostuisi leikkaamaan kenenkään hiuksia, kun tässäkin on mulle jo tarpeeksi jännitystä... :D Lopputulos oli kuitenkin ihan kohtuullinen ensimmäiseen kilppaukseeni verrattuna, vähän olisi voinut vielä siistiä sieltä täältä, mutta en jaksanut odotella klipperin akun latautumista enää kolmatta kertaa, joten se sai nyt jäädä. Ostoslistan kärkipäässä on nyt siis vara-akku, että homma sujuu seuraavilla kerroilla ilman odottelutaukoja. Kahdella akulla yhden ponin ajaa varmasti jatkossa helposti, kun nyt kului ihan turhaa aikaa ihmettelyyn ja panikoimiseen.

Tässä vähän todistusaineistoa nakupelle-ponista.
Klippauksen jälkeen Fanny pääsi hetkeksi juoksemaan maneesiin. Tämä olikin ensimmäinen kerta kaatumisen jälkeen, kun uskalsin irtojuoksuttaa ja poni otti kyllä tästä huvista kaiken ilon irti. Jos jonkinmoista pukkia ja loikkaa lensi taas ja itse yritin pitää homman edes joten kuten kohtuullisuuden rajoissa. Mua hirvitti, mutta poni nautti ja pysyi tällä kertaa jopa pystyssä, ehkä sekin oppi jotain viime kerrasta?

Tiistaina ja keskiviikkona tehtiin ihan normaali sileätreeni ja Fanny tuntui tosi hyvältä. Perushommia ja jumppaa vaan, mutta poni toimi oikeinkin mallikkaasti. Laukannostotkin oli taas ihan super ja nousivat välillä jopa ihan vaan pelkällä sisäistuinluulla, huippua! 

Keskiviikko-iltana Fannylla oli taas rokotus, kun siihen piti tuikata Herpesrokotuksen vahviste, joten pari päivää meni sen jälkeen vaan talutellessa ja tehdessä maastakäsin juttuja.

Eilen laitoin ponin ihan hetkeksi liinan päähän ja virtaahan riitti. En ehtinyt edes vielä pyytää sitä alkukäyntien jälkeen ympyrälle, kun se jo vinkaisi ja ampaisi vauhtiin. Mulla oli tässä vaiheessa liina ja kaikki vielä ihan solmussa joten vähän piti toppuutella ponimuksen intoa ennen kuin se sai luvan mennä. Tarkoitus oli antaa Fannyn hölkötellä hetki kevyesti kumpaankin suuntaan, mutta ponilla oli jälleen kerran vähän omat suunnitelmat. Ei näytä nuo vapaapäivät enää oikein sopivan sille, kun kerää heti ihan järjettömästi pomppu-virtaa. Meno liinan päässä oli siis kaikkea muuta, kuin rauhallista; pomppu, pomppu, loikka, pukki, kaikki jalat ilmaan-hyppy, pukki ja tätä useampi kierros. En oikeasti vaan pysty käsittämään mistä se nuo muuvinsa kiskoo ja miten ihmeessä se edes kykenee niihin..? 

Fannyn taidonnäyte "pikku-pukista" viime sunnuntailta

Tänään pääsin vihdoin taas selkään ja Fanny oli ihan uskomattoman hyvä ratsastaa. Se oli alusta asti niin pehmeä ja kevyt, ettei se ole noin hyvä vielä koskaan tainnut ollakaan. Kaikki oli vaan yksinkertaisesti kivaa ja helppoa. Aikamoista hehkutusta nämä tämän viikon ratsastukset, mutta on kiva kun välillä hommat toimii useamman kerran putkeen poikkeuksellisen hyvin. 

Huomenna jatkuu treenit ja estevalmennustakin olis tälle viikolle luvassa, estesatulaa ei ole vieläkään löytynyt, mutta pikkuvikoja... 

Kivaa alkavaa viikkoa!

2 kommenttia: