keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kisakalenterin suunnittelua ja loppukauden tavoitteiden pohtimista

Olen parin viime päivän aikana ottanut asiakseni tehdä jonkinnäköistä järkevää suunnitelmaa siitä, mihin kisoihin mennään tässä vielä syksyn aikana. Tämän kuun osalta suunnitelma alkaa olla aika selkeä. Paljon on vielä kisoja tulossa lähialueilla ja joka viikonloppu on jotain tarjolla, jopa pientä valinnanvaikeutta oli välillä kisoja miettiessä.

Sunnuntaina meillä on Aulangolla Fannyn kanssa seuraestekisat. Luokkina 70cm ja 80cm. Mietin pitkään hypätäänkö myös tuo 80cm, mutta päätin kerrankin olla rohkea ja ilmoittautua siihenkin. Taas yritti turvallisuuttaa rakastava kouluratsastaja nostaa päätään haluten hypätä vain tuon pienen 70cm luokan, mutta hiljensin sen päättäväisesti. Tämän ratsastajan pitäisi nyt alkaa jo taas pääsemään takaisin este-moodiin, eikä vaan aina yrittää mennä sieltä, mistä aita on matalin. Tuo korkeushan ei ole Fannylle mikään ongelma, valmennuksissakin se alkaa hyppäämään kunnolla vasta, kun esteet nousevat tuonne 80cm korkeuteen, joten se on täysin valmis tuolle tasolle.

Aulangosta seuraavana vikonloppuna ei ole kisoja, koska silloin olen menossa Hevoset Stadikalla-tapahtumaan. Sitä seuraavana viikonloppuna olisi tarkoitus mennä Nurmijärvelle ensimmäisiin koulukisoihin Fannyn kanssa. Valmentajan kanssa puhutiin eilen tunnin jälkeen kisoihin lähdöstä ja hän sanoi, että hyvin voidaan mennä kokeilemaan jonnekin jo C:n ohjelma. Olin suunnitellut jo aikasemmin, että mennään Leevin kanssa tuonne Nurtsiin, niin Fannyn saa sitten sopivasti samalla kyydillä. Ohjelmana siellä olisi C:1, pitääkin muuten muistaa kokeilla ennen kisoja miten ponilta sujuu peruutus...

Tästä seuraavana viikonloppuna olisi koulukisat Aulangolla. Kisakutsu ei ole vielä ilmestynyt, mutta jos vaan sopivia luokkia löytyy, niin mennään kyllä kisailemaan kummankin ponin kanssa. Sillä varauksella tietysti, että Fanny ei ole päättänyt edellisen viikonlopun kisoissa inhota koko kouluratsastus-touhua. :D Toivotaan kuitenkin, että näin ei pääse käymään.

Nuo kolme kisareissua olisi siis tarkoitus tehdä tämän kuun aikana. Lokakuun kisoja katselen paremmin vasta joskus loppukuusta, sen verran kuitenkin tiedän, että meillä on tallilla seurakoulukisat 13.10 ja siellä starttaan kummallakin ponilla. Luokista ei vielä ole tietoa.

Aika vähän on enää tätä kautta jäljellä, mutta koska tavoitteita pitää aina olla, olen tehnyt niitä myös tälle syksylle. Nämä ovat toki vain kisoja koskevia tavoitteita, muut tavoitteet ovat sitten erikseen. Fannyn kanssa pyritään saamaan estepuolella hyviä, tasaisia ratoja. Koulukisoissa aluksi vaan tutustutaan touhuun ja yritetään saada poni vakuuttuneeksi siitä, että valkoiset aidat eivät hyökkää kimppuun. Kokemuksista pyritään saamaan mieluisia ponille. Sama juttu toki myös estekisoissa, kivaa on aina oltava ja ponilla pitää olla kisojen jälkeenkin hyvä mieli.

Leevin kanssa tavoitteena olisi saada rentoutta poniin siellä radalla ja mieluiten isolla R:llä. Tässä on nyt kuitenkin jokunen kisa jo käyty, niin ponikin voisi pikku hiljaa jo vähentää jännittämistä. Prosentit saisivat mielellään ennen vuoden vaihdetta olla siellä 60 paremmalla puolella ja ilman ponin jännittämistä ne olisi helppo sinne myös saada. Tehtäväthän se tuolla tasolla osaa vaikka unissaan, mutta ongelmana on se rentouden puuttuminen.

Entäpä sitten ne ratsastajan tavoitteet? Joka kisassa ja joka rata pitää RATSASTAA, RATSASTAA ja RATSASTAA. Ei vaan päämäärätöntä matkustamista selässä, vaan kaikki pitää tehdä ajatuksen kanssa. Jokainen asia pitää tehdä 100 prosenttisesti, eikä vain sinne päin. Kisojen jälkeen pitää tuntua siltä, että on tehnyt parhaansa.

Näillä mietteillä kohti tulevia kisoja. :)

2 kommenttia:

  1. Onpa kivoja kisasuunnitelmia, hauska kuulla mitä koulutuomari sanoo Fannysta :) Tosiaan sitä peruutusta kantsii harjoitella hiukan. Mulle tullessaan poni ei oikein tuntunut tajuavan koko hommaa, mutta oppi kyllä jotenkuten peruuttamaan kun harjoiteltiin.

    VastaaPoista
  2. Jep, en ole peruuttanut ponin kanssa ollenkaan, niin syytä olisi varmaan vähän harjoitella. :D

    VastaaPoista