keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Estetreeni sunnuntaita varten

Tänään meillä piti olla estevalmennus raviskalla, mutta jouduimmekin jättämään sen väliin, koska meidän kuskilla olikin myöhempään töitä kun piti. Harmittaa, koska tämä olisi ollut viimeinen tunti ulkona ennen maneesin suojiin siirtymistä.  Ei siis päästy enää ottamaan uusinta-ottelua vihreiden hirviölaatikoiden kanssa, joten niiden voitoksi tämä nyt sitten taisi päättyä. Ensi keväänä palaamme kuitenkin (toivottavasti) rohkaistuneina niiden pariin heti ulkokauden alkaessa ja valmennusten siirtyessä taas raviskalle.

Sunnuntain kisoja varten piti kuitenkin hypätä, joten päädyttiin Iinan kanssa hyppytreeniin kentällä. Harvemmin tulee hypättyä ulkona, kun siellä on vain pari tolppaa ja muutama puomi, mieluummin sitä valitsee aina sen helpoimman vaihtoehdon ja hyppää maneesissa, jossa esteetkin ovat helposti saatavilla. Nyt oltiin kuitenkin ahkeria ja raahattiin esteitä maneesista kentälle hiki hatussa, eipä tuntunut sen jälkeen enää ilmakaan kylmältä, vaikka lämmintä olikin vaan pari hassua astetta.


Esteiden kantamisen jälkeen poni tarhasta, kuntoonlaitto ja kentälle. Alkuverkaksi askellajit normaalisti läpi, taivuttelua, vähän siirtymisiä ja ravipuomeja. Fanny taipui hyvin ja toimi muutenkin kivasti. Aloitettiin hyppääminen pienellä ristikolla, poni tuntui kysyvän olenko ihan tosissani ja hyppeli esteen puolihuolimattomasti pari kertaa kummastakin suunnasta. 

Ristikon jälkeen seuraavaksi piti tulla este, jossa oli laine alla. Fanny oli asiasta kuitenkin vähän eri mieltä ja ilmoitti jo kymmenen metriä ennen estettä, ettei todellakaan aio mennä lähellekään tuota hirvitystä. Arvasin, että se saattaa sunnuntain kisojen jälkeen kokeilla taas onko pakko hypätä, jos ei huvita ja siksi laitettiinkin tänään kaikkia erikoisesteitä. Toisella yrityksellä päästiin esteelle asti ja hyppäämäänkin se, vaikka poni tosin olisi mieluummin kieltänyt, kuin hypännyt tämän kammotuksen. Pari hyppyä tuli vielä aika epäröiden, mutta sitten päästiinkin jo tulemaan ihan normaalisti. Kun este ei Fannyn mielestä ollut enää pelottava alkoi ponikin syttyä ja sen jälkeen mentiinkin korkealta ja kovaa. Laineen lisäksi mikään muu este ei aiheuttanut kyttäämistä, vaikka niissäkin oli alla portteja ja muita pelotuksia. Useampi hyppy tuli taas pohjaan, kun Fanny halusi ottaa mieluummin vielä sinne sen pienen askeleen, kuin lähteä kauempaa, mutta paljon tuli myös hyviä hyppyjä. Pääasia kuitenkin oli, että Fanny hyppäsi hyvin ja epäröimättä kaikki esteet laineen alku-ujostelua lukuunottamatta ja intoakin tuntui löytyvän. Tällä treenillä sitten sunnuntaina Hämeenlinnaan viimeisiin ulkokisoihin. 

Kuvia on tästä päivästä harmillisen vähän eikä laatu todellakaan päätä huimaa, koska kamerassa oli säädöt jotenkin vinksallaan ja melkein kaikki kuvat olivat ihan heilahtaneita. Kyllä harmitti, kun katsoin kuvat ja noin sadasta kuvasta vain muutama oli edes suht selviä. Tässä nyt kuitenkin jokunen.2 kommenttia:

  1. Meinasin jo aikaisemmin kysäistä, että minne olette menossa sunnuntaina, mutta sainkin vastauksen nähdessäni lähtölistat. Meillä suuntana sama paikka sunnuntaina!

    VastaaPoista
  2. Kiva, siellä nähdään sitten taas! Fanny vaan tosiaan jää nyt kotiin, mutta Leevin kanssa ollaan tulossa.

    VastaaPoista