torstai 12. syyskuuta 2013

Aamun koulutreeni ja muutosta kisakalenteriin

Huh huh, kyllä teki toissa päivän valmennus taas tehtävänsä, ei voi muuta sanoa. Meidän valmentaja on kyllä sellainen taikuri, että oksat pois. Varoituksena, että luvassa on aikamoista hehkutusta, koska alla oli tänään niin kiva poni, ettei ole tosikaan.

Jo alkukäyntejä kävellessä tiesin, että Fanny tulee olemaan hyvä ratsastaa, koska se käveli niin letkeästi ja reippaasti. Kun aloin kerätä ohjia poni oli heti kuulolla, keskittyi hyvin työntekoon ja kuunteli pienimmätkin avut. Taivuttelin hetken käynnissä, tehtiin pari pysähdystä ja sen jälkeen otin ravia ja laukkaa.

Fanny oli alusta asti jotenkin tosi hyvän tuntuinen ja parani vaan koko ajan. Tehtiin takaosan väistätystä, paljon siirtymisiä, tempon lisäyksiä ravissa ja ihan perustaivuttelua. Kokosin tänään myös taas vähän ravissa ja tuli ihan mielettömän hyviä pätkiä ja poni pysyi hyvin aktiivisena. Vaikka ei tehty mitään ihmeempiä, niin ponin ratsastettavuus oli jotain ihan käsittämätöntä, Fanny ei ole vielä ikinä ollut niin hyvä, kuin tänään. Se oli niin taipuisa, tasainen ja avuilla, että olin ihan ihmeissäni. Lisäksi se oli oikeassa kierroksessa paljon suorempi, kuin aikaisemmin. Poni teki kaikki mitä pyysin ja vielä enemmänkin. Palaset vaan loksahtelivat paikoilleen ja kaikki toimi. Voisin oikeasti vaan kehua sitä koko loppu päivän, niin hieno se oli. Tunnin verran tehtiin hommia ja lopuksi käytiin vielä sumuisessa maastossa kävelemässä.

Kylläpä oli kiva aloittaa aamu noin mukavalla ratsastuksella! Tämä kestohymy tuskin haihtuu naamaltani vielä nukkumaan mennessäkään...

Ponilauma ja muita hevosia aamu-usvassa

Sitten toiseen asiaan eli kisakalenteriin, johon on tullut vähän muutoksia. Tarkoituksenahan olis siis mennä koulukisoihin nyt ensi viikon sunnuntaina ja sitä seuraavana viikonloppuna, mutta Aulangon kisojen jälkeen heräsin siihen tosiasiaan, että ulkokausi loppuu ihan kohta ja haluan päästä hyppäämään vielä ainakin yhdet kisat ulkona ennen hallikisojen alkamista. Ulkokentillä kisaaminen kun on kuitenkin hevosillekin helpompaa, niin haluan saada alle vielä pari sujuvaa rataa ennen maneesiin siirtymistä. Raviskalla onkin juuri sopivasti kisat ensi viikon sunnuntaina, joten mennään sinne hyppäämään 70cm ja 80cm. 

Toinen syys siihen, että ensimmäinen koulustartti lykkääntyy on se, että laukka ei vaan vielä ole valmis kouluaitojen sisäpuolelle. Ympyrällä laukka toimii jo tosi kivasti, mutta suoralla uralla laukkaamiseen Fannyn tasapaino ei vielä yksinkertaisesti riitä, joko vauhti nousee ja nousee tai sitten poni putoaa raville. Asiaa kuitenkin treenataan koko ajan, eikä ole paljosta kiinni, että sekin saadaan toimimaan, tasapainossa laukattavat pätkät pitenevät kerta kerralta. Jos laukka paranee tarpeeksi ennen loppukuuta, niin mennään mahdollisesti Aulangolle koulukisoihin 29.9, mutta jos ei, niin ensimmäiset koulukisat ovat sitten oman tallin kisat 13.10. Sinne mennään, vaikka laukka ei ihan kunnossa vielä olisikaan, kun kerran omalla tallilla pääsee kisatouhuja treenaamaan. 

Huomenna koittaakin vihdoin ja viimein se kauan odotettu perjantai ja ensimmäiset maastoestetreenit Keravalla! On kyllä ihan huisin jännittävää! Tulen kertoilemaan vielä illalla kuinka meidän oikein kävi, joten huomiseen! :)


2 kommenttia:

  1. Oi, Fanny varmaan tykkää tosi paljon maastoesteistä :)

    VastaaPoista
  2. Ainakin siitä kentällä olevasta banketista se on ollut ihan innoissaan, joten voipi olla, että maastoesteet ovat ponin mieleen. :)

    VastaaPoista