perjantai 22. marraskuuta 2013

Vihdoin taas selässä!

Tänään pääsin viimein viikon tauon jälkeen ratsastamaan. Ajattelin Fannyn todennäköisesti olevan vinompi ja muutenkin huonompi pelkän kävelytyksen ja parin juoksutuksen jäljiltä, mutta se olikin oikein kiva. Alkuun sain toki vähän herkistellä ponia, että se alkoi reagoida jalkaan haluamallani nopeudella, mutta tämäkin parani tosi nopeasti.

Ravissa ratsastin paljon ympyrällä ja pyysin muutaman askeleen väistöjä joko ulos tai sitten sisäänpäin. Vaadin terävää reagointia pohkeeseen ja Fanny toimikin aika hyvin toivomallani tavalla. Jos se yhtään meinasi jäädä hitaaksi, niin olin heti itse nopea jalan kanssa ja tarvittaessa autoin vähän raipalla. Muutaman toiston jälkeen väistöt sujuivat oikein kivasti ja sain jopa vasemman pohkeenkin hyvin läpi.

Laukassa tehtiin ensin taas vähän  nostoja. Tänään tuli kyllä todettua, että on ne meidän sadat tuhannet toistot vaan tehneet tehtävänsä, onnistuu meinaan sen verran hyvin jo nostot. Ja mikä parasta, niin nyt tulee hyvät nostot kumpaankin suuntaan, myös vasempaan kierrokseen, mikä tuntui silloin muutama kuukausi sitten vielä ihan toivottomalta. Huippua! Nostojen lisäksi tehtiin temponvaihteluja, ensin ihan peruslaukkaa, sitten kunnolla eteen ja taas takaisin peruslaukkaan. Fannyn piti lähteä taas terävästi ja "räjähtävästi" heti avusta ja tämän se muistikin tosi hyvin. Temponlisäysten vastapainoksi kokeilin myös koota laukkaa ensimmäistä kertaa vähän. Kokosin tosi varovasti ja ihan vaan jokusen muutaman askeleen pätkän ja se riittikin tällä kertaa. Lähinnä vaan haettiin ideaa koko hommasta.

Fannyn ratsastettavuus oli tänään positiivisena yllätyksenä alusta asti super-hyvä. En tiedä olisiko osasyynä ollut myös oma tauko ratsastuksessa, tässä motivaatio-tilassa kun tuo viikko tuntui kuolettavan pitkältä ajalta ja nyt kun vihdoin pääsin taas selkään taisin itsekin ratsastaa paremmin ja vielä enemmä ajatuksen kanssa, kuin normaalisti. Edes vasemmassa kierroksessa ei ollut ongelmia, mitä ihmettelin suuresti. Olin ihan varma, että Fanny olisi taas ihan kiinni ohjassa näin pitkän ratsastamattomuuden jälkeen, mutta eipä ollut. Tässä asiassa olin kyllä ihan tarkoituksella alusta asti tosi tarkka, kun viime valmennuksessa tehtiin niin paljon töitä, että saatiin homma toimimaan kunnolla vasemmallekin. Kiva oli kyllä huomata, että parannusta on tapahtunut myös tuossa vaikeammassa suunnassa.

Ratsastuksen jälkeen ponilla oli sen verran hiki, että taitaisi klippaus olla aika ajankohtainen nyt. Pitääkin kysellä tallikaverilta, jos saisin klipperiä lainaksi jo nyt viikonloppuna. Fannya ei tietääkseni oli koskaan klipattu, joten saa nähdä miten se kyseiseen toimenpiteeseen suhtautuu. Itsekin olen klipannut tasan kerran, joten touhusta voi tulla aika mielenkiintoista... ;)

Mukavaa viikonloppua!

"Mä voin kyllä siivota noi kakat, jos sulla on muuta hommaa"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti