keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Estevalmennus+ muutama video

Eilen päästiin parin viikon tauon jalkeen estevalmennukseen. Fannyllahan ei tällä hetkellä ole sopivaa estesatulaa, joten piti sitten hypätä koulusatulalla. Meidän koulusatulalla ei ole ihan helpoin hypätä, koska siinä on ihan suorat siivet eikä tukia juuri ollenkaan, joten vähän hirvitti mitä tunnista tulee.

Alkuverkassa poni liikkui tosi kivasti, perustaivuttelun lisäksi tehtiin vähän väistöjä ravissa. Ensin etupään väistätystä avomaisesti ja sen jälkeen takapään väistätystä. Fanny väisti hyvin ja saikin kehuja Akilta.
Hyppääminen aloitettiin pienellä pystyllä, joka tultiin ravissa ja siitä jatkettiin pienelle ristikolle. Mun on itse ollut aina tosi vaikea hypätä ravista, kun se tuntuu jotenkin niin epäluonnolliselta, mutta siitä huolimatta tehtävä sujui hyvin. Itse säädin selässä minkä kerkesin, mutta poni hyppäsi kiltisti. Aluksi Fanny oli vähän unessa ja jäi pystyn jälkeen turhan hitaaseen tempoon, mutta parin hypyn jälkeen ponikin alkoi herätä ja liikkua paremmin eteen.


Pystyn ja ristikon jälkeen otettiin mukaan kolmantena esteenä okseri. Aloitettiin taas pystyllä ja ristikolla, sen jälkeen pääty-ympyrä ja ympyrän jälkeen okseri. Kun tehtävä oli ratsastettu pari kertaa ympyrä jätettiin pois ja jatkettiin ristikolta suoraan okserille. Esteitä nostettiin  ja tultiin sama tehtävä vielä toisesta suunnasta, nyt heti alusta asti laukassa. Esteiden noustessa ponikin alkoi innostua touhusta ja se alkoi liikkui ihan erilaisella draivilla. Laukkaan alkoi löytyä parempi tempo ja hyppääminenkin alkoi tuntua helpommalta. Ainut ongelma esteiden noustessa oli satula, isommilla esteillä tuet meinasivat loppua kesken ja olo tuntui "hieman" huteralta välillä hypyissä.


                                               

Seuraavaksi tultiin kahta pystyä kahdeksikolla ja jatkettiin siitä vielä okserille. Pystyjä kohti ratsastettiin lävistäjää pitkin ja hevonen piti suoristaa ennen estettä. Fanny kuunteli ulkoavut tosi hyvin, joten tehtävä ei tuottanut sille ongelmia. Okserille se tuli vähän pohjaan kerran (näkyy viimeisellä videolla), mutta asia saatiin korjattua hyvin seuraavalla hypyllä.

Poni toimi koko valmennuksen ajan tosi hyvin, niin sileällä, kuin hypätessäkin ja paikatkin osuivat kivasti kohdalleen muutamaa vähän pohjaan tullutta hyppyä lukuunottamatta. Esteiden noustessa Fanny innostui pitkästä aikaa ihan kunnolla ja hyppääminen tuntui olevan sen mielestä tosi kivaa eikä minkäänlaista epäröintiä ei ollut havaittavissa. Lopputunnista se oli aina ihan täpinöissään menossa esteelle ja alkoi välillä ihan kuumuakin. Ihana poni<3 Satulan kanssakin pärjäsi ihan kohtuullisen hyvin. Isommilla esteillä tosiaan meinasi vähän loppua tuet kesken, jos tuli huonompi hyppy ja hypyissä pohje heilahti helposti liian taakse, mutta muuten ei ongelmia. Mielummin sitä kuitenkin ihan estesatulalla hyppää, joten toivotaan, että uusi satula löytyisi piakkoin. 


                                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti