maanantai 8. syyskuuta 2014

Uskottava kouluratsukko?

Eilen piti tietysti heti päästä testaamaan Ypäjän tuliaisia, joten Onni pääsikin leikkimään kouluhevosta pinteleineen kaikkineen. Käyttöön pääsi ensimmäistä kertaa myös yksi uusista rakkauksista eli GG:n musta kiiltäväkankainen satulahuopa, joka mätsäsi pinteleiden kanssa paremmin kuin hyvin. Kylläpä näytti hevonen heti ihan erilaiselta kouluratsuksi naamioituna, vai mitä olette mieltä?


Ratsastelin vapaapäivän jäljiltä vaan suht kevyesti heppasen läpi. Yksi huilipäivä oli selvästi tehnyt hyvää, sillä Onni tuntui taas jo paremmalta, kuin mitä se viime viikolla muina päivinä oli. Pientä vaikeutta oli vielä havaittavissa oikeaan kierrokseen, mutta ihan eri meninki jo kuitenkin kuin alkuviikosta.Tänään meillä oli kouluvalmennus ja alkuun ravin toimimisessa olisi ollut vähän toivomisen varaa. Onni oli aika jäykähkö, josta syystä ravissa ei meinannut löytyä kunnon joustoa ja hevonen paineli menemään jäykin ja suorin jaloin. Myös oikeassa ohjassa se oli taasen aika lailla kiinni. Laukka sen sijaan toimi heti todella hyvin kumpaankin suuntaan, oikeassa kierroksessakaan ei ollut mitään ongelmaa, vaikka viime kerralla se tuntui todella hankalalta. Näin ne päivät vaihtelee, viimeksi laukka ei toiminut kunnolla ja tänään sitten oli ravin vuoro olla se vaikeampi askellaji.

Alkuverkkailun jälkeen aloitettiin tulemalla pari väistöä käynnissä keskihalkaisijalta uralle kumpaankin suuntaan ja nämä tulivat ihan ok. Seuraavaksi tehtiin muutama raviväistö ja myös nämä tulivat parin toiston jälkeen ihan kohtalaisesti. Väistöjen jälkeen tultiin kolmikaarista kiemurauraa, jonka avulla haettiin sitä kaivattua joustoa askeleeseen ja parempaa taipumista. Hetken työstämisen jälkeen tavoite saavutettiinkin ja Onnin ratsastettavuus muuttui ihan toisenlaiseksi. Tästä jatkettiin temponlisäysten pariin, joiden treenaamista aloiteltiinkin jo viime valmennuksessa. Alusta asti sujui jo paremmin kuin viimeksi, joten muutamien toistojen jälkeen jätettiin lisäykset hetkeksi hautumaan.


Laukassa tehtiin harjoitusta, jossa pitkän sivun alkuun tehtiin voltti, jossa koottiin hieman, voltin jälkeen suoristettiin, suoristuksen jälkeen n.6-7 askelta keskilaukkaa, ennen kulmaa takaisin kootumpaan laukkaan ja toinen voltti vielä pitkän sivun loppuun. Tämä tehtävä sujui ihan käsittämättömän hyvin -ja vielä kumpaankin suuntaan! Laukka oli niin hyvin säädeltävissä, etten ollut uskoa sitä todeksi. Onni lähti keskilaukkaankin niin pehmeästi ja pyöreänä, että se oli kuin suoraan jostain oppikirjoista. Vautsi!


Hetken huilitauon jälkeen jatkettiin töitä vielä harjoitusravissa ja tarkoituksena oli tehdä vielä vähän lisäyksiä. Ne lisäykset jäivätkin sitten kuitenkin vain yhteen kertaan, sillä Onni yllätti tekemällä sellaisen lisäyksen, että se sai sekä kuskin, että valmentajan hetkeksi täysin sanattomiksi. En ole ikinä aiemmin istunut sellaisessa lisäyksessä ja se tuli kyllä täysin puun takaa. Hyvä etten keikahtanut järkytyksestä alas selästä. :D Kuskin ja valmentajan saadessa puhekykynsä takaisin oltiin yhtä mieltä siitä, että tunti loppui juurikin siihen paikkaan, sillä hevonen teki niin loistavan suorituksen, että paras kiitos oli siirtää käyntiin, antaa pitkä ohja ja kävellä loppukäynnit.

Huhhuh mikä valmennus! Sain tänään niin mahtavia fiiliksiä, että sitä ei edes pysty pukemaan sanoiksi. Lopputunnista mielessä päällimäisenä oli yksi sana -WOW, isolla W:llä. Uskomaton hevonen<3

6 kommenttia:

 1. Upeaa että olet löytänyt itsellesi näin sopivan hevosen! Teidän juttuja on ilo lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, en aina oikein itsekään meinaa käsittää kuinka hyvä säkä mulla kävikään, että Onni osui juuri minun kohdalleni. :) Voi kuinka kiva kuulla! :)

   Poista
 2. Samaa mieltä. Teidän kehittymistä ratsukkona on kiva seurata, niin niitä epäonnistumisia kuin onnistumisiakin, toivottavasti jälkimmäisiä enemmän! =)

  t.Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka ihana kuulla! Juu, toivotaan että jäkimmäistä enemmän. ;)

   Poista
 3. Olette aivan mahtava pari! Teidän yhteistä tietäen on mahtava seurata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos ihan mielettömän ihanasta kommentista! Kiva kuulla! :)

   Poista