keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Valmennus, edistystä jo havaittavissa

Meillä oli Fannyn kanssa tänään taas kouluvalmennus. Edellisen valmennuksen jälkeen olin ratsastanut ponilla vain kaksi kertaa. Tämä johtuu siitä, että olen suunnitellut ratsastavani alkuun vain kolme-neljä kertaa viikossa kunnolla, että ponilla pysyy paikat ehjänä eikä sillä tule heti liian rankkaa, kun se tosiaan on ollut aika kevyehköllä käytöllä ennen minulle tuloaan. Kunto Fannylla on myös vielä aika huono ja se väsyy helposti, kun takapäässä ei ole vielä tarpeeksi voimaa. Näiden "kunnon" ratsastusten lisäksi tehdään kaikkea muuta kivaa: irtojuoksutusta, maastoilua, taluttelua ja mitä muuta nyt ikinä keksitäänkään. Vaihtelevilla aktiviteeteilla on tarkoitus pitää ponin mieli virkeänä ja työmotivaatio hyvänä, ei sillä, että Fannyn työmotivaatiossa nytkään mitään moitittavaa olisi, päin vastoin. :D

Jatkoimme valmennuksessa tänään samoja asioita mitä viimeksikin tehtiin. Poni rennolle kaulalle eteen alas ja taipuisaksi kyljistä ensin käynnissä ja sitten ravissa. Sisäpohkeen kanssa taas tarkkana kaarevilla urilla, ettei poni punkea pohjetta vastaan, vaan taipuu sen ympärille. Fanny oli alusta asti jo tosi paljon parempi, kun viimeksi. Valmentaja huomasi saman ja ihmetteli nopeaa edistymistä, vielä enemmän hän ihmetteli, kun kuuli, että olin ollut viime valmennuksen jälkeen vain kaksi kertaa selässä ja poni oli silti heti näin hyvä. Fanny oli jo paljon tasaisempi, taipui paremmin, eikä sisäpohkeella tarvinnut muistutella läheskään niin paljon, kun viimeksi. Poni oli myös paljon suorempi ja oikeassa kierroksessakin pystyi menemään suoraa uraa ilman, että etupää pyrki heti uran sisäpuolelle. Viime tunnilla etupää oli vaikeaa saada pysymään uralla edes muutamaa askelta, jos ei ollut koko ajan sisäpohkeen kanssa tarkkana.

Taipumisen lisäksi keskityttiin tänään myös tahdin säilymiseen, Fanny jää helposti vähän nukkumaan välillä, kun sitä taivuttelee tai vaatii jotain muuta tehtävää ja nyt pitikin huolehtia, että ravi säilyy koko ajan aktiivisena taivutuksesta huolimatta ja takapää on kunnolla töissä.

Laukassa sama juttu, kun ravissa, poni rennolle kaulalle ja aktiivinen laukka. Heti jos poni alkoi himmailemaan, niin pieni herättely muutamalla askeleella enemmän eteen ja sitten takaisin peruslaukkaan. Valmentaja totesi myös laukan olevan jo paljon parempaa ja tasapainoisempaa, kun viimeksi.

Laukan jälkeen huomasin taas, että poni alkoi vähän väsähtää ja valmentaja totesi saman. Laukka on Fannylle melko väsyttävää, koska sillä on iso laukka ja takapäässä ei ole vielä voimaa ylläpitää aktiivista laukkaa pitkiä aikoja. Laukan jälkeen hetki kävelyä ja sitten vielä ravissa vähän taivuttelua kumpaankin suuntaan ja oltiin valmiit lopettamaan. Hieno, hieno poni! Taas sai olla tunnin  jälkeen tosi tyytyväinen!

Tässä vielä pari kuvaa valmennuksesta, maneesikuvissa laatu ei valitettavasti taaskaan ole kummoinen, mutta kyllä niistä jotain selvää saa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti