sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Fannyn kanssa vähän maastoestetreeniä

Fannyn kanssa oli tänään hyppelypäivä ja suunnitelmissa taas vähän maastoesteitä. Alkuverkan jälkeen tultiin ensin pieniä kentältä löytyviä tukkeja. Ensimmäistä kertaa esteelle kääntäessä poni tajusi, että "jee nyt hypätään!" ja vauhti kiihtyi nollasta sataan sekunnissa. Tultiin tukkeja muutama kerta ja sen jälkeen pientä ristikkoa ja vitsit, että Fanny kävi kuumana! Se oli niin innoissaan, etten voinut muuta kun nauraa selässä. :D


JEEE!!

Pikkuhyppyjen jälkeen siirryttiin banketin luokse. Ravattiin ja laukattiin ylä- ja alamäkiä banketin takana muutamaan kertaan ja hypättii vielä pari kertaa banketin vieressä olevaa tukkia. Sen jälkeen alettiinkin hypätä bankettia. Hypättiin ensin matalammasta kohdasta ja Fanny oli ihan innoissaan! Se hyppäsi mielettömän hyvin yhtään epäröimättä. Ensimmäinen hyppy piti tulla ravissa, mutta poni päättikin nostaa laukan, joten tultiin sitten suoraan laukassa. Muutaman hypyn jälkeen hypättiin vielä bankettia korkeammasta kohdasta ja Fanny oli niiiiin täpinöissään, ihana poni!

                          

Ylöshyppyjen jälkeen kokeiltiin tänään ensimmäistä kertaa alashyppyjä, tai siis pudottautumisiahan ne meidän tapauksessa olivat, kun tultiin käynnistä tai  pysähdyksestä. Tai no, ehkä ne olivat lähinnä alaspäin astumisia, kun oli niin lyhyt matka maahan. :D Alasmeno oli Fannysta tosi epäilyttävää, eikä se oikein tiennyt miten olisi jalkansa asetellut. Hetken miettimisen ja steppaamisen jälkeen Fanny kuitenkin uskaltautui alas ja sitten se olikin jo ihan helppo juttu sen mielestä. Siihen oli hyvä lopettaa tämän päivän "maastoestetreenit" ja siirtyä loppuverkkaan.

Super hieno ja rohkea poni! Nyt vaan hyppytreeniä ahkerasti, että saadaan normaaleilla esteillä hommat sujumaan. Siinäkin on vielä paljon opeteltavaa, kun Fanny ei tosiaan ole elämänsä aikana hypännyt ratsastajan kanssa montaakaan kertaa ja nekin kerrat kuulemma vain max 70cm esteitä. Ensi vuoteen mennessä jos saisi hyppypuolen kuntoon, niin voitaisiin ehkä lähteä jonnekin harjoittelemaan ihan oikeita maastoesteitä, meiltä kun löytyy tallilta vain nuo muutama tukki ja banketti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti