maanantai 15. heinäkuuta 2013

Uusivanha poni, kavioliitossa jälleen

Niin siinä vaan kävi, että "uusi" kaviokas löytyy tallista, vaikka reilu puoli vuotta sitten edellisen hevosen myytyäni vakaasti vannoin, että uutta hevosta ei tule. Toisaalta, enhän mä uutta hevosta ostanutkaan, ponihan on täysin eri asia? Ja toisekseen eihän ponikaan ole uusi, sehän lasketaan vanhaksi, kun on kuitenkin oma kasvatti ja elänyt meillä elämänsä ensimmäiset vähän vajaa 4 vuotta. Näin mä asian näen. :D

Tämä "uusi" täydellinen poni on oikealta nimeltään Fabricia, Suomessa 19.2.2005 syntynyt risteytysponi, oma kasvatti, kuten tuli aiemmin todettua, ensimmäinen ja ainut sellainen. Fannyn emä on viime vuonna edesmennyt Goldy ja isä joku tuntemattomaksi jäänyt orhi Saksan maalta. Fanny oli siis vajaa 4 vuotiaaksi asti omistuksessani ja  talvella 2008 myin Fannyn Vahtoon, jossa se ratsutettiin ja se teki kaksi varsaa, vuonna 2010 ori Vahton Fantasma ja vuonna 2011 tamma Vahton Fiesta, kummankin i. Ilusion. Vahdosta Fanny muutti Poriin viime syksynä ja sieltä se päätyi takaisin minulle.

Miten tähän tilanteeseen sitten päädyttiin, että poni seisoo nyt tallissa? Kaikki alkoi jokunen viikko sitten, kun Fannyn entinen omistaja Noora laittoi sähköpostia, jossa kertoi, että on harkinnut myyvänsä ponin ja kyseli olisiko minulla halua/mahdollisuutta ostaa sitä takaisin. Olimme juuri samaan aikaan alkaneet etsiä pikkusiskolleni isompaa ponia, jolla myös itse pystyisin ratsastamaan ja tuntui, että kohtalo puuttui peliin, kun Noora laittoi sähköpostia. Kaikki nämä vuodet on mietitty, että olis ihanaa saada poni vielä joskus ostettua takaisin ja tässä se tilaisuus nyt sitten oli. Pienen aikataulujen järjestelyn jälkeen suuntasimme äitin kanssa auton kohti Poria Fannya katsomaan ja kokeilemaan.

Noora ratsasti ensin hetken ja sitten hyppäsin itse kyytiin. Hetki käyntiä ja sitten ravia ja WOW. Vielä laukkaa ja vielä enemmän WOW, poni liikkui mielettömän hyvin. Kyllä siitä jo varsana näki, että sillä on kapasiteettia tulevaisuudessa vaikka mihin, mutta että siitä oli tullut niin hieno. Ikäisiään jäljessä Fanny toki on, kun on tehnyt ne kaksi varsaa ja muutenkin ollut aina suht kevyellä käytöllä, Vahdossakin sitä olivat ratsastaneet pääasiassa lapset. Poni on vielä tasapainoton ja askellajeja ei oikein pysty säätelemään, mutta potentiaalia löytyy. Noora sillä on vasta enemmän valmentautunut, mutta kisakentillä poni ei ole vielä koskaan käynyt.

Pari päivää piti miettiä, että haluanko taas vastuulleni hevosen, tai siis ponin, mutta kyllä se taisi alusta asti olla selvää, että Fanny tulee takaisin kotiin. Tein ponista tarjouksen ja kun hinnasta päästiin sopimukseen sovittiin ponin hakupäivä puolentoista viikon päähän. Ja kyllä olivatkin pitkät 10 päivää! Mutta odotus palkittiin ja nyt tallissa seisoo maailman täydellisin poni <3

2 kommenttia: