tiistai 28. tammikuuta 2014

Miksi bloggaan?

Otsikon kysymys oli yksi kysymyspostaukseen osoitetuista kysymyksistä, mutta halusin tehdä tästä oman postauksensa, että pääsen vastaamaan vähän tarkemmin ja pidemmin.

Mikä on siis se syy, että aloitin bloggaamisen viime kesänä? Koko blogi-maailma oli minulle vielä ehkä joskus reilu vuosi sitten aika vieras paikka, muutamaan tunnetumpaan blogiin tuli silloin tällöin eksyttyä ht-netin kautta ja niitä oli kiva lueskella, mutta muuten en ymmärtänyt mitään koko bloggaamisesta. Blogin kirjoittaminen ajatuksena kiehtoi kuitenkin kovasti, koska ajattelin muiden blogeja lukiessani kuinka hienoa olisi, jos itselläkin olisi yhdessä ja samassa paikassa luettavissa kaikki tärkeät asiat, kuten mitä milloinkin on tehty, miten kisoissa on mennyt, millaisia ahaa-elämyksiä olen kokenut ja onko kehitystä  tapahtunut. Vielä enemmän bloggaaminen alkoi houkuttaa, kun yksi tallikavereistani löysi Fannyn vanhan omistajan blogin ja linkkasi sen minulle. Oli tosi kätevää  päästä seuraamaan ponin elämää netin kautta ja kävinkin päivittäin tarkistamassa oliko tullut uusia postauksia. Blogin kautta sain ensimmäistä kertaa yhteyden Nooraan ja vaihdettiinkin jokunen sähköposti Fannyn kuulumisista noihin aikoihin.

Tuolloin reilu vuosi sitten pyörittelin ajatusta bloggaamisen aloittamisesta paljon päässäni, mutta lopulta hylkäsin idean, koska uskallus ei riittänyt ja lisäksi ajattelin, ettei ketään kiinnosta lukea tällaisen tavallisen ratsastajan tavallisesta elämästä, josta puuttuu kaikenlainen draama, jota useassa muussa blogissa tuntui olevan enemmän ja vähemmän. Lisäksi Kinkku meni samoihin aikoihin myyntiin, joten koin turhaksi aloittaa blogin, kun sen "päätähti" saattaisi löytää uuden kodin koska tahansa.


Fannyn oston lähestyessä ajatus bloggaamisesta alkoi taas pyöriä mielessä ja tällä kertaa entistä vahvempana. Ponin takaisin osto oli itselleni niin iso juttu, etten halunnut yhdenkään tärkeän asian tai tapahtuman yhteiseltä matkalta unohtuvan, joten järkevimmältä tuntui vihdoin uskaltautua aloittaa blogin kirjoittaminen. Niimpä sitten samana päivänä, kun poni haettiin kotiin alkoi tämä blogikin. Pakko myöntää, että alkuun kyllä hirvitti, ensimmäisten postausten kirjoittaminen oli tosi vaikeaa, kun mietin koko ajan mitä tänne uskaltaa laittaa. Tuntui todella oudolta, että kuka tahansa blogiini eksynyt voisi lukea ajatuksiani ja tekemisiäni Fannyn kanssa.

Nyt kun takana on reilu puoli vuotta bloggaamista olen saanut huomata, että blogin kirjoittaminen on vielä hyödyllisempää, kuin mitä osasin aloittaessani edes arvata. Itse olen ainakin sellainen, että ratsastuksen jälkeen ei  treeniä tule kummemmin mietittyä ellei joku sitten mennyt poikkeuksellisen hyvin tai huonosti, ratsastus on suoritettu ja that's it. Bloggaaminen on kuitenkin muuttanut ratkaisevasti tätä asiaa, sillä treeneistä ylös kirjoittaessa tulee automaattisesti mietittyä ja analysoitua ratsastusta paljon tarkemmin. Mitä tapahtui, kun tein jollain tietyllä tavalla? Miksi näin tapahtui? Mitä pitäisi tehdä toisin? Olen oikeasti nyt vasta herännyt tarkastelemaan ratsastustani kunnolla ja tästä syystä olen myös pystynyt puuttumaan virheisiini entistä paremmin ja nopeammin.

Itsensä kehittämiseen ratsastajana liittyy isona osana myös kuvien ja videoiden katselu ja tässäkin asiassa bloggaamisesta on ollut suuri apua. Itse ainakin haluan saada tänne näytille mahdollisimman paljon kuvamateriaalia ja ilman bloggaamista kuvailut jäisivät varmasti huomattavasti vähemmälle. Omaa istuntaansa ja ratsastusta ylipäätään on paljon helpompi lähteä kehittämään, kun näkee säännöllisin väliajoin miltä se meno siellä selässä oikein näyttää.

Tässäpä nämä tärkeimmät syyt omaan bloggaamiseeni, paitsi mukava harrastus tämä on ainakin itselleni myös paljon muuta.

Miksi te muut bloggaatte? Löytyykö samoja syitä mitä minulta?

11 kommenttia:

 1. Mä olen jo vuosikaudet pitänyt treenipäiväkirjaa ratsastuksistani ja jotenkin se tekemisten analysointi on ollut aina mukana. Lopulta uskaltauduin aloittamaan blogin kirjoittamisen, koska se on vaan minun hieman nykyaikaisempi versio niistä ruutuvihkoista. Koskaan en ajatellut, että jotakuta saattaa minun kirjoitteluni kiinnostaa, mutta kivasti olen lukijoita ja kommentteja saanut.
  Kirjoitan melko aktiivisesti, koska myös ratsastan lähes joka päivä. Blogiin kirjoittaminen tavallaan on se lopullinen analyysi, siitä miten meni.
  Vanhat asiat saa helposti kaivettua blogista esille. Alkuun hieman itseänikin jänskätti, että mitä blogiin voi kirjoittaa. Kirjoitan toisista ihmisistä ja hevosista nimillä ainoastaan silloin, kun tiedän sen olevan sopivaa. Muutenkaan en retostele toisten tekemisillä. Blogiin voi kirjoittaa mielestäni kaiken sen, mitä muutenkin voisi avoimesti kaikille kertoa.

  VastaaPoista
 2. Todella hyvä postaus! Tykkään niin paljon sun blogista että ei mitään rajaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielettömästi ihanasta kommentista, piristit toden teolla päivääni! Kiva, että tykkäät! :)

   Poista
 3. Löytyy kyllä samoja syitä itselläkin ja hyvä postaus! :) Minulla on vielä sekin että uuden hevosen myötä tuntui että halusin puhua pelkästään siitä, jolloin piti löytää joku vuodatus paikka niillekkin asioille. Ei nimittäin nuo vähemmän hevosista pitävät kaverit meinanneet enää jaksaa kuunnella mun juttuja. :D

  mesterjenni.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Hehe, samaa vikaa oli minullakin silloin, kun Fannyn ostin. Ensimmäiset pari-kolme kuukautta varmaankin 95% jutuistani liittyivät poniin ja yhdellä jos toisellakin alkoi vissiin tulla jo vähän korvista ulos... :D

   Poista
 4. http://larijasuvi.blogspot.fi/2014/01/haaste.html
  Sulle on haaste! :)

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä paljon saa irti valmennuksesta kun joutuu vielä analysoimaan mikä onnistui ja mihin pitää keskittyä. Hyvä kirjoitus! http://elamaetelassa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oppiminen jatkuu vielä silloinkin, kun ei enää ole hevosen selässä. Kiitos! :)

   Poista
 6. Sinut on haastettu :P
  http://arabianhorze.blogspot.fi/

  VastaaPoista