lauantai 22. marraskuuta 2014

Pimeän vuodenajan tuomat haasteet bloggaamiseen

Syksy ja talvi - nuo jokaiselle hevosblogia kirjoittavalle enemmän tai vähemmän haasteita tuovat vuodenajat

Pimeä tulee aikaisemmin, valon määrä vähenee. Joinain päivinä synkkä harmaus jatkuu aamusta aina iltaan saakka. Ratsastukset siirtyvät kentiltä, pelloilta ja maastosta maneesin suojiin. Kuvaaminen ja ylipäätään materiaalin saaminen blogiin vaikeutuu huomattavasti, sillä kuten jokainen varmaankin tietää, ei maneesissa otettujen kuvien laadussa kamalasti ole hurraamista, ellet sitten satu omistamaan kunnon kuvauskalustoa, joka harvemmalta (itseni mukaanlukien) valitettavasti löytyy.

En tiedä onko kukaan teistä lukijoista laittanut merkille, että tavallisia treeni tai valmennuspostauksia on viime aikoina ollut blogissa hyvin vähän aikaisempaan verrattuna. Enemmän on tullut kirjoiteltua kaikesta muusta, kuin ratsastuksista. Syynä tähän on juurikin tuo edellä mainittu materiaalin puute. Ratsastuskuvien saaminen on tällä hetkellä hyvin hankalaa, sillä teen paljon iltavuoroa ja tästä syystä tallilla käynnit ajoittuvat aamuihin, jolloin tallilla harvemmin on minun lisäkseni ketään muuta, kuin tallinpitäjä. Kuvaajia ei siis ole viime viikkoina ollut jonoksi asti maneesissa aamulla 8-9 aikoihin. ;) Treenipostausten loistaessa poissaolollaan olen laittanut merkille myös tästä seuranneen huonon puolen; ratsastusten tarkempi analysointi on jäänyt vähemmälle kuin aiemmin. Lisäksi tärkeät oivallukset unohtuvat helpommin, kun ne eivät ole täällä blogissa ylhäällä ja helposti palautettavissa mieleen.

Haluan pitää blogini mahdollisimman lukija-ystävällisenä ja mielekkäänä lukea, joten treeneistä kertominen ilman kuvia tai videoita on tuntunut vähän tylsältä. Myöskään kuvattomia postauksia en haluaisi ratsastuksista oikein kirjoitella, koska ainakin itse tykkään, että enemmän tekstiä sisältävissä postauksissa on välissä kuvia tekemässä tekstistä mukavamman lukea. Lyhyemmissä postauksissa kuvattomuus ei itseäni ainakaan haittaa, mutta treeni-postauksissa juttua ja analysointia tulee yleensä sen verran ainakin omalla kohdallani, että ihan muutamaan riviin ei kaikkea saa tiivistettyä. ;)

Tähän aikaan vuodesta moni kuvittaa postauksiaan arkistojen kätköistä löytyvillä kuvilla, mutta koska Onni on ollut omistuksessani vasta reilu 4 kuukautta ei itseltäni tietysti tällaisia kuvia löydy. Kesältä löytyisi toki jonkun verran kuvia, mutta niidenkin laittaminen tuntuisi vähän hölmöltä, koska nyt eletään kuitenkin talvea ja hevonenkin on muuttunut jo näistä ajoista huomattavasti.

Miten tämän kuva-ongelman sitten ratkaisisi?  
Olisiko huono idea kuvittaa postauksia muilla kuin ratsastuskuvilla esim. tarhakuvilla tai tallissa otetuilla kuvilla? Kuinka tärkeitä kuvat postauksissa juuri Sinulle ovat ja onko tärkeää millaisia nämä kuvat ovat? 

Olisin enemmän kuin kiitollinen jos saisin vastauksia näihin kysymyksiin! :)

8 kommenttia:

 1. Kaikenlaiset kuvat on plussaa, mutta ei minua kuvattomatkaan postaukset haittaa. Tärkeintähän on se postauksen sisältö. :)

  VastaaPoista
 2. Komppaan edellistä, musta on vaa hauska jos välillä on muitaki ku ratsastuskuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, helpottaa omaakin "ahdistusta" kuulla, että postauksia jaksetaan lukea, vaikka kuvituksena olisikin muita kuin ratsastuskuvia! :)

   Poista
 3. Ei ratsastuskuvien puute itseäni häiritse. Musta on ihana välillä lukea ihan kuvattomia, analyyttisiä postauksia. Nykyään materiaalia pitäis olla aina videoiden ja kuvien muodossa, mutta kun se ei aina ole mahdollista!
  Toki kuvat tuo värikkyyttä ja rytmikkyyttä tekstiin, mutta tsillauskuvatkin tekevät sen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä, tuntuu tosiaan, että sitä materiaalia pitäisi löytyä joka ratsastuskerralta, mutta omalla kohdallani se on ainakin ihan sula mahdottomuus. Hyvä jos kerran kuukaudessa saa jonkun maneesin laidalle kameran kanssa ja siitäkin olen jo todella onnellinen. :)

   Kiva kuulla, että kuvattomat postaukset ja tsillauskuvat eivät ole ehdoton nou nou. :)

   Poista
 4. Minusta muutkin kuvat käyvät ihan yhtä hyvin, esim tarhaus ja tallikuvat. Toki jos tekstin sisältö käy myös muualla kuin tallielämässä, kuvat vapaa-ajaltasikaan eivät haittaa :) Esim maisemat jne.

  VastaaPoista