torstai 27. marraskuuta 2014

Estetreeni paremmalla onnella

Tänään meillä oli Onnin kanssa ohjelmassa siedätyshoitoa eli toisin sanoen estetreeniä puomeilla ja kavaleteilla. Tehtävinä oli muutama ravipuomi viuhkana, maapuomi - kavaletti - maapuomi - innari ja yksittäinen kavaletti.

Alkuverkaksi taivuttelin ensin käynnissä pidemmän kaavan mukaan ja sen jälkeen otin kevyttä laukkaa ensin ympyrällä ja sen jälkeen koko uralla. Laukkojen jälkeen tehtiin hetki töitä ravissa ja aloitettiin sitten puomeilla työskentely. Tultiin ensin pari kertaa ravipuomit niiden toisesta päästä, jossa puomien välimatka oli lyhyempi ja sen jälkeen vaihdellen eri kohdasta puomeja, jolloin hevonen joutui joko venyttämään askelta tai vaihtoehtoisesti lyhentämään riippuen siitä mistä kohtaa puomit ylitettiin.

Ravipuomien jälkeen otettiin muutama hyppy yksittäiselle kavaletille, josta Onni suoriutuikin ensimmäisestä hypystä alkaen ilman kyttäilyä. Tämän jälkeen jatkettiin vuorotellen kummassakin suunnassa niin, että tultiin ensin ravipuomit, puomien jälkeen laukannosto ja tästä yksittäiselle kavaletille ja sama homma uudestaan.


Seuraavaksi lisättiin mukaan viimeinen ja oletetusti vaikein osa eli innari. Tällaiset nopeasti peräkkäin tulevat puomit ja esteet ovat alusta asti olleet Onnille juurikin niitä pahimpia kauhistuksia, joten yritin vain itse pysyä mahdollisimman rentona ja olla tekemättä asiasta numeroa. Ensimmäisellä kerralla O ei tajunnut järkyttyä ennen tehtävää, vaan suoriutui ensimmäisestä puomista ilman ohijuoksu-yritystä, mutta kavaletilla se vähän hämmentyi nähdessään vielä viimeisenä olevan puomin ja otti siihen melko mielenkiintoisen loikan. Tätä viimeistä puomia se vielä vähän spookasi, mutta yli päästiin kuitenkin ja vielä suht kivuttomasti. Pari kertaa se oli innarilla vielä vähän jännittynyt ja vauhtia oli hieman enemmän kuin olisi ollut tarpeen, mutta sen jälkeen tehtävä alkoi sujua tosi hyvin, hevonen odotti, säilytti tahdin ja pysyi rentona.

Lopuksi tultiin vielä kaikkia edellä mainittuja harjoituksen osia peräkkäin ristiin rastiin ja edelleen sujui hyvin, oikeastaan tosi hyvin. Hypyt ja puomit saatiin tällä erää lopettaa siihen hyvillä mielin ja siirryttiin vielä hetkeksi tekemään hommia ravissa. Laukka on viime päivinä toiminut aika kivasti ja varsinkin tänään este-ja puomijumppaa tehdessä tuli tosi hyviä pätkiä, mutta ravissa Onni on ollut vähän jumisen tuntuinen, joten ilmeisesti lanneselän alueella on taas pientä kireyttä. Kyllä se siinäkin perusteellisella taivuttelulla lähtee notkistumaan, mutta aika paljon sai tänäänkin tehdä hommia ennen kuin askeleesta alkoi löytymään paremmin joustoa ja O lähti liikkumaan rennolla ja pyöreällä selällä. Ensi viikolla heppaselle onkin tulossa taas hieroja, joten helpotusta jumeihin on luvassa onneksi pikapuoliin.

Viime kertaisten hyppelyiden vastapainoksi tällä kertaa sitten onneksi kiva ja onnistunut hyppykerta, nyt vaan rutiinin ja varmuuden hakemista alkuun pienillä esteillä, niin eiköhän se tästä ala taas suttaantumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti