torstai 1. toukokuuta 2014

Kisakauden avaus!

Tällä kertaa onkin ikävämmän puoleisen viime postauksen jälkeen vähän mukavampaa kertoiltavaa, päästiin nimittäin aloittamaan Leevin kanssa viime sunnuntaina kisakausi! Oli kyllä niin kiva päästä kilvanajoihin, kun Fannyn loukkaantumisen jälkeen ajattelin, että tämä kausi jää ihan kokonaan väliin. Onneksi ei jäänyt, onni on pieni kirjava lainaratsu. :)

Sunnuntaina suunnattiin siis aamusta kohti Hämeenlinnaa ja Saajan tallin seurakoulukilpailuja. Leevin kanssa suurin haaste kisoissa on ponin tosi kova jännittäminen ja tämän vuoksi ilmoittauduinkin heti kahteen luokkaan. Ajattelin, että jos enimmäinen rata menee jännittäessä, niin toinen rata saattaisi jo mennä vähän rennommalla ponilla.

Ensimmäisenä oli vuorossa Helppo C:1 ja yllätyksekseni Leevi olikin heti verkkaamaan alettuani suht ok ratsastaa, eikä ollenkaan niin jännittynyt kuin ajattelin. Ei sitä toki rennoksi voinut sanoa, mutta paljon parempi mitä odotin. Radalle lähdettiin hyvillä mielin ja sillä ajatuksella, että nyt lähdetään pitämään kivaa. Mä alan itse jännittää aika helposti, mutta nyt sain koko radan ajan omat hermoni pysymään kurissa ja pystyin keskittymään siihen itse ratsastamiseen ja oikeasti nauttimaan menosta. Leevi oli jännittynyt kuten arvasin, mutta rikkeetön rata saatiin siitä huolimatta. Peruutus oli ainoa mikä ei sujunut kovin hyvin ponin alkaessa huutelemaan, mutta muuten ihan ok suoritus, jännittyneen kipityksen lisäksi esitettiin myös paljon hyviä pätkiä. Viime vuonnahan Leevi kiljui kauden avauskisoissa koko radan ajan, joten tosi paljon paremmin sujui tänä vuonna. Ehkä ponikin on siis vähän vanhentunut ja viisastunut? ;) Tuloksena 63,2% ja neljäs sija 12 lähtijän joukosta.Hetken kävelytyksen jälkeen Leevi pääsi trailerin luokse hengailemaan ja syömään vähän evästä. Reilu tunnin verran odoteltiin ja sitten olikin taas aika heittää ponille satula selkään ja suunnata kohti maneesia. Heti verkan aluksi huomasin, että vastoin odotuksia alla olikin nyt entistä kuumempi ja jännityneempi otus. Ilmeisesti oletus siitä, että toisella radalla poni alkaisi jo ehkä rentoutumaan meni tällä kertaa vähän metsään. Leevin alkaessa käydä kierroksilla sitä on tosi vaikea enää saada rauhoittumaan, joten en alkanut stressaamaan asiasta, vaan tyydyin toteamaan itselleni, että tänään näytetään just sitä mihin näillä lähtökohdilla pystytään ja yritetään vaan tehdä parhaamme.

K.N. Special meni aika jännittyneissä merkeissä ja vähän hätäisellä ponilla, mutta tähänkin rataan olin silti ihan tyytyväinen. Toisella lävistäjällä Leevi esitteli vähän vaihtoja, mutta muuten rata sujui rikkeettömästi. Erityisen tyytyväinen olin siihen, että nyt ne hyvät pätkät olivat vieläkin parempia kuin ensimmäisessä luokassa. 57,2% tulos ei päätä huimannut, mutta tästä on vara vaan parantaa. Itse en tainnut olla ihan niin keskittynyt, kuin olisi pitänyt, kun loppukommenttin viimeinen lause oli: " tarkkuutta ratsastukseen, ettei mene helpot pisteet ohi". Hups... :D Tuloslistalla oltiin puolenvälin paikkeilla eli 11/22, joten ei me nyt kuitenkaan ihan hännille jääty.

Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut reissu, kisaamisen makuun on taas päästy ja tästähän on suunta vain ylöspäin. Vasta muutaman viikon Leeviä taas ratsastaneena olen tosi tyytyväinen suorituksiin ja mielestäni näytettiin juuri sellaista menoa, kun tällä treenin määrällä pystyttiin. Paljon oli hyvää ja sitten tietysti myös sitä vahemmän hyvää, mutta erityisen tyytyväinen olin siihen, että näissä kisoissa Leevi esitti ensimmäistä kertaa jopa vähän keskiravia mitä se ei ole aikasemmin tehnyt. Ponin jännityskin toivottavasti vähenee mitä enemmän sen kanssa saa ratoja alle, joten hyvillä mielin jatketaan kohti uusia haasteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti