perjantai 16. toukokuuta 2014

Oma talli!

Eilen jo manitsinkin, että joku hyvä (tai paremminkin sanottuna loistava!) juttu on tapahtumassa ja nyt voin sen jo täälläkin paljastaa: meille tulee oma talli! Jippiiiii! Siis mä oon niin innoissani, etten oikein tiedä miten päin olisin! Meidän äiti sai vihdoin oman talonsa myytyä ja sen jälkeen tulikin mahdolliseksi toteuttaa jo pitkään mielessä ollut haave omasta tallista. Sopiva maapaikkakin löytyi onneksi tosi nopeasti, joten asiat ovat sujuneet aika reipasta vauhtia. Heh, ei sitä vaan selvästi osaa ilman olla, kun on kerran ollut hepat omassa pihassa... Seitsemän pitkää vuotta ehdittiin olla hevosten kanssa muiden nurkissa, joten taisi olla jo aikakin tehdä tällaisia siirtoja. Aikamoista säätämistä ja järjestelyä on ollut tässä viime aikoina, mutta nyt on vihdoin kaupat tehty ja ensi viikolla pääseekin sitten jo muuttopuuhiin. Ihan huippua!

Uusi tila sijaitsee vain noin viiden minuutin ajomatkan päässä meidän nykyiseltä tallilta, joten se on sijainniltaankin ihan loistava. Tilalla ei ole aiemmin ollut eläimiä, joten lähiaikoina on luvassa hurja määrä työtä, että saadaan tehtyä paikasta hevosenpitoon sopiva. Konehallin virkaa toimittaneesta rakennuksesta tulee talli, johon ollaan suunniteltu noin kuutta karsinaa. Tilaa olisi paljon useammallekin karsinalle, mutta ei viitsitä ihan hurjiksi ruveta. Ties mitä "heräteostoksia" sitä tulisikaan tehtyä, jos tallista löytyisi liikaa tyhjiä karsinoita... ;) Tämän lisäksi tulee tietysti vesikarsina, satulahuone, rehuhuone ja loimien kuivatushuone. En kai unohtanut mitään oleellista? Tää on oikeesti niin ihanaa, kun saadaan itse suunnitella kaikki alusta lähtien!

Ihan ensimmäiseksi tehdään tietenkin poneille tarhat ja tarhan yhteyteen pihatto kesän ajaksi, niin ei ole sitten niin kovaa kiirettä tallin rakennuksen suhteen. Kenttä on luonnollisesti tulossa myöskin, mutta se ei ole tällä hetkellä prioriteettilistan kärjessä. Kentästä on tarkoitus tehdä 20*60m, niin mahtuu sitten treenaamaan myös pitkän radan ohjelmia. Mä haluaisin siihen kumirouhepohjan, mutta saa nähdä toteutuuko toiveeni... ;)

Voi hitsin pimpulat, että nyt eletään jänniä aikoja! Ihanaa ihanaa ihanaa! Millä tässä malttaa pysyä housuissaan ensi viikkoon asti, kun päästään vihdoin kunnolla suunnittelemaan? Täytyy kyllä todeta, että tämä ei olisi voinut tulla parempaan saumaan. Eiköhän tuossa tulossa olevassa työntouhussa murheetkin vähän edes kaikkoa mielestä... ;)

Riehakasta viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Mä jotenkin arvasin tän :D hah, en tiiä kyl miks. Missä ilmansuunnassa tää on siitä tallilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä viitti täällä mitään koordinaatteja kertoa :D

   Poista
 2. Vau, mahtavaa että saatte oman tallin! ♥
  Onnea! :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Keitä kaikkia sinne muuttaa (hevosia)? Ja muutatteko äitisi kanssa kahdestaan? :) Otatteko "vuokralaisia" (vai miksikä sitä sanotaan :D)?

  Minäkin olen ihan innoissani! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Iinan oma poni Iivari, sekä ylläpito-poni Frida ja tietysti Fanny. Tarkoitus on pitää vain omat hevoset, ei siis vuokralaisia. :)

   Itse en muuta tilalle, vaan äitini muuttaa sinne miehensä ja Iinan kanssa.

   Haha, ihanaa että sinäkin olet innoissasi tästä! :D

   Poista
 4. Vautsi, aivan hurjan paljon onnea ja tosi hieno juttu! :)

  VastaaPoista
 5. Jääkö Fanny seuraneidiksi talliinne? :) Ihana juttu, ollaan itse kaavailemassa vähän samanlaisia juttuja, meillä tosin on vielä enemmän asiat auki. Pikkuhiljaa asioita eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Fanny jää seuraneidiksi, mikäli seuraavalla klinikkakäynnillä ei ole tapahtunut huononemista jalan suhteen. :)

   Voi kuinka kiva, toivottavasti teilläkin asiat sujuu suunnitelmien mukaan ja saatte jossain vaiheessa nauttia oman tallin onnesta! :)

   Poista