sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Hevostäyteinen loppuviikko: perjantain hyppelyt Seelalla ja pitkästä aikaa suomenhevosen selässä

Kyllä nyt on tullut heppailtua oikein olan takaa viimeisten kolmen päivän aikana ja on kyllä ollut niin mukavaa! Kolme päivää täynnä hevosia ja u-p-e-a-t aurinkoiset ja lämpimät päivät, mitä muuta sitä voi muka enempää toivoa? Aivan, no ei niin mitään! :)

 Perjantaina kävin hyppäämässä joskus blogissakin ohimennen mainitsemallani pikkutammalla Seelalla, jota olen käynyt ratsastamassa säännöllisen epäsäännöllisesti jo syksystä 2011. Seelaan omistajineen tutustuin aikoinaan etsiessäni ratsastettavaa edellisen hevoseni ollessa pitkällä sairaslomalla ja siitä lähtien olen käynyt hyppäämässä tammalla aina, kun olen kiireiltäni ehtinyt ja ollaan saatu kumminkin päin aikataulut sopimaan. Välillä on ollut useammankin kuukauden taukoja, joten kovin intensiivistä tämä meidän treenaaminen ei ole ollut, mutta aina tamma on ollut yhtä innoissaan päästessään taas esteiden pariin. Seela ei elämänsä aikana ollut kovin paljoa hypellyt ennen tuota 2011 syksyä ja sen kanssa onkin otettu tosi rauhallisesti ja pienissä esteissä pysytellään edelleen. Hyppääminen on Seelallle vaan pientä mielenvirkistystä, joten ihan peruasioita on tehty, että homma pysyisi kivana ja helppona. Mukavasti on heppa kuitenkin kehittynyt joskus hyvinkin pitkistä hyppytauoista huolimatta ja intoa sillä riittää vaikka muille jakaa.

Ennen perjantaista ratsastusta edellisistä hypyistä oli ehtinyt taas kulua jo useampi viikko ja tamma oli lievästi sanottuna innoissaan. Alkuun tuli sellaisia kamikaze-loikkia, ettei maastoutuminenkaan ollut pariin otteeseen kovin kaukana. :D Hetken hyppelyiden jälkeen heppa alkoi kuitenkin rauhoittua ja loppuun saatiinkin muutama tosi hyvä hyppy joihin oli hyvä lopettaa.Seelan ratsastuksen jälkeen ajelin Fannyn tallille ja yllätyksekseni löysinkin itseni hevosen selästä ponin hoitamisen jälkeen. Ratsuna oli tallikavereiden suomenhevosruuna Hiski, jonka selässä mun on jo pidemmän aikaa pitänyt käydä ja sattumalta nyt osui sitten sopiva hetki. Ihan perusjuttuja tehtiin ja itse lähinnä haeskelin käyttöohjeita heppaan, mutta olin positiivisesti yllättynyt siitä kuinka kivasti saatiin yhteistyö toimimaan Hiskin kanssa. Tallikaverit kommentoivatkin katsomosta, että olen selvästi tuleva suokkiratsastaja, mutta itse en ollut asiasta niin kovin vakuuttunut.... :D Kiva hevonen kaikin puolin ja seuraavasta ratsastuksestakin oli jo omistajan kanssa puhetta, silloin olisi tarkoitus  kokeilla vähän hyppyjä. 

Huh, nyt alkaa kyllä kello olla sen verran paljon, että lauantain ja sunnuntain heppailut taitaa olla viisainta jättää myöhemmin kirjoitettavaksi. Kai se on lähdettävä tapaamaan Nukkumattia, että jaksaa ensi viikolla uurastaa muutto-ja remppapuuhissa! Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

1 kommentti: