keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Mikä on talliprojektin tilanne tällä hetkellä?

Vuosi sitten kesällä alkaneesta talliprojektistamme ei ole pitkään aikaan kuultu blogin puolella sanaakaan ja nyt taitaa olla korkea aika korjata tilanne.

Alkukesästä 2014 iloittiin muutosta maalle ja muutosta seuranneesta mahdollisuudesta toteuttaa pitkäaikainen haave saada hevoset jälleen omaan pihaan. Juhannukseen asti painettiin töitä hiki hatussa rakentaen ensin pihatto ja tarha, jotta perheen ponikatras pääsi kokeilemaan onko se maalla olo mukavaa. Tarkoituksena oli alkaa rakentaa myöhemmin syksyllä  tallia pihasta löytyvään navettaan ja harvasen päivä unelmoitiin siitä millainen tallista tulisi.

Osan porukasta tehdessä töitä pihaton parissa oli pääpaino kuitenkin tilan asuinrakennuksessa, joka kaipasi isoja remontteja. Uusinnan tarpeessa oli lähes kaikki talon sisäpuolelta, joten hommaa riitti silläkin saralla. Moni rakentamaan tai remontoimaan ryhtynyt on varmasti törmännyt ongelmaan, että suunniteltu budjetti ei loppupeleissä riitäkään kaikkeen ja aina tulee yllättäviä kuluja. Meidän kohdallamme yllättäviä kuluja tuntui tippuvan kuin sieniä sateella ja lopulta oli pakko myöntää se tosiasia, että tallin rakennus olisi pakko jättää hamaan tulevaisuuteen.

Pihaton ollessa kunnossa ei poneilla tietenkään ole ollut hätäpäivää ja kovinhan nuo ovat siellä tyytyväisenä asustelleet. Ensimmäisenä kotiin muuttivat Fanny, Frida ja Iivari, mutta tuon kesän jälkeen ponikatras on ehtinyt muuttua useampaan kertaan, on ollut niin kotona kesälomailevaa Poppista, kuin myös muita vierailevia tähtiä. Tällä hetkellä pihattoa asuttaa edelleen Frida ja Fridan kaverina shettis-tamma Natsa, joka muutti meille Fannyn lähdettyä. Myös Poppis muutti jokunen viikko takaperin taas kotiin, että Iinan elämä hieman helpottuisi.

Vaikka tallin rakennuksen suhteen jäätiin odottelemaan lottovoittoa tai muuta vastaavaa rikastumista eivät hommat haaveen eteen ole olleet täysin seisahtuneena. Viime vuoden puolella valmistui talliin satulahuone, josta unohdin jostain syystä kokonaan tehdä postauksen noihin aikoihin. Tällä hetkellä tekeillä on myös projekti, jonka senkin valmistumista luulimme saavamme odottaa vielä pitkän tovin. Meillä on nimittäin viimeistelyä vaille valmis 20m*40m kenttä! Jipiii!

Kentän ansiosta hevosten liikutus kunnolla myös kotona muuttuu mahdolliseksi, joten varovaisena toiveena olisi, että keväästä tai alkukesästä pystyisimme tekemään ainakin yhden kunnollisen tarhan lisää, jotta myös Onni pääsisi muuttamaan kesän ajaksi kotiin. Toivotaan, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan!

Kenttä alkutekijöissään

2 kommenttia:

  1. Harmillista, että projekti jäi kesken. Onneksi pääsitte kuitenkin ihan hyvään vaiheeseen! Pidän peukkuja teille, että saatte kaiken haaveilemanne lopulta toteutettua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä on onneksi hyvä jatkaa sitten kun se jossain vaiheessa tulee mahdolliseksi. Kiitos, toivotaan parasta! :)

      Poista