keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Parempi myöhään kuin ei silloinkaan: esittelyssä Poppis

Poppiksen muutettua meidän perheeseen viime vuoden lopussa lupailin kirjoittavani ponista tarkempaa esittelyä myöhemmin, mutta erinäisistä syistä kyseisen postauksen kirjoittaminen on venähtänyt ja venähtänyt. Eikö sitä kuitenkin niin sanota, että parempi myöhään kuin ei silloinkaan, joten nyt olisi tarjolla vähän tietoa uusimmasta tulokkaasta, joka toki on tässä perheessä jo hetken aikaa tosiaan ehtinyt viettääkin. ;)

Aloitetaanpa vaikka ensin näillä perustiedoilla, jotka lunttasin sukupostista ponin papereiden ollessa tällä hetkellä käsieni ulottumattomissa.

Fabulo

i.Rosedale Falcon   e.Julchen

Syntynyt. 3.6.1994
Rotu: welsh, sektio B
Sk: 139,7cm


Poppis on syntynyt Saksassa, josta sen on tuonut loppuvuodesta 2003 Suomeen Messilän Kartanon Talli Oy. Tämän jälkeen poni ehti olla (ainakin Hippoksen mukaan) kahdella omistajalla ennen kuin se päätyi meidän tallillemme Iinan kaverin omistukseen. Kovin paljon tietoa meillä ei ole Poppiksen elämästä ennen meidän tallille tuloa, mutta edellisissä kodeissaan poni on ilmeisesti tehnyt pääasiassa uraa esteratsuna. 

Poppis ostettiin Iinan kaverille ensimmäiseksi poniksi ja alkuvaikeuksien jälkeen se toimikin tässä tehtävässä hyvin. Olen itse päässyt näkemään ponia alusta asti, sillä pidin tytölle alkuun estetunteja, että hän pääsi alkuun Poppiksen kanssa ja noihin aikoihin myös ratsastin ponia jokusen kerran. Tullessaan P oli äärettömän kuuma ja kaikin puolin aika säpäkkä tapaus ja suht kokematon tyttö meinasi välillä olla sen kanssa vähän pulassa. Pikkuhiljaa pari alkoi kuitenkin löytää yhteistä säveltä ja pääsivätpä nuo jopa jokuset kisatkin starttaamaan hieman vaihtelevalla menestyksellä.Viime vuoden lopussa tytöllä tuli kuitenkin ajankohtaiseksi lopettaa harrastus ja silloin Poppis sitten päätyi Iinan omistukseen. Eipä ole kyllä noita kauppoja tarvinnut katua hetkeäkään, niin loistava tapaus on kyllä kyseessä! Poppis on luonteeltaan vähän sellainen herkkis ja vaikka se onkin viimeisten pari vuoden aikana rauhoittunut löytyy ponista edelleen myös se kuuma puoli. Esteillä meno on välillä aika vauhdikasta, eikä kukaan ikinä meinaa uskoa, kun kuulee, että P:ltä löytyy ikää jo 21-vuotta. Se on kaikin puolin niin hyvässä kunnossa, että useammin arvaukset iästä ovat sinne kympin pintaan, eikä suinkaan lähellekään noita oikeita lukemia. Hyvä näin, toivotaan että Poppiksella on edessään vielä monia terveitä vuosia.Iina valmentautui P:n kanssa ahkerasti koko talven ja kevään, mutta alkukesästä poni muutti meille kotiin ja treenit ovat tätä myöten jääneet vähän satunnaisemmiksi. Kisakokemusta pari ei ole ehtinyt yhdessä vielä hankkia, mutta tälle kaudelle olisi tarkoitus käydä jokunen startti vielä ottamassa, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. 

2 kommenttia: