tiistai 1. syyskuuta 2015

Ongelmana kamerattomuus

Nyt kun sitä viimein hiljaisemman kevään ja alkukesän jälkeen pystyisi taas bloggailemaan enemmän, niin eiköhän eteen tullut tuossa kesäkuun lopussa sitten aika radikaalisti tätä hommaa hankaloittava vastoinkäyminen, nimittäin järkkärin hajoaminen. Blogin elellessä hiljaiseloa oli kamerakin kaapissa pölyttymässä useamman kuukauden ajan, mutta kesän tullen kuvausinto alkoi pikkuhiljaa nostaa taas päätään. Kameran esiin kaiveltuani en ehtinyt kuvailla kuin pari hassua kertaa, kun sitten Iinan rippijuhlissa tuo laite sanoi itsensä irti, eikä suostunut ottamaan enää yhtäkään kuvaa. Keskusteltuani kameroista enemmän ymmärtävän tuttavani kanssa ja tehtyäni hieman nettitutkimusta kävi selväksi, että Nikonini oli tullut tiensä päähän.

Olen aiemminkin puhunut siitä, kuinka kuvia on niin vaikea saada monestakin syystä, mutta nythän se vasta hankalaa onkin. Enää en voi edes itse räpsiä tarhakuvia tai muita vastaavia tekstejä kuvittamaan ja tästä syystä blogissa onkin viime aikoina ollut jonkin verran puhelimen kameralla räpsittyjä kuvia. Uuteen kameraan ei tällä hetkellä millään liikene sitä reilu 500 euroa, joten näillä on mentävä mitä on.

Harmittaa kyllä niin paljon tuo kameran hajoaminen, kun sen piti sattua juuri tuohon kesän alkuun. Kesällä tulee kuvattua aina paljon enemmän ja varsinkin tänä kesänä olin suunnitellut raahaavani kameraa mukana kaikkialle todella ahkerasti, mutta suunnittelun asteellehan se sitten jäi. Ratsastuskuviakaan ei tältä vuodelta ole ollenkaan muutamaa tallikaverin omalla kameralla ottamaansa manesikuvaa lukuunottamatta ja se harmittaa kovasti. Olisi kiva kun pystyisi vähän vertailemaan viime vuonna otettuja kuvia nyt otettuihin.

Täytyy toivoa, että saisin jonkun edes silloin tällöin heilumaan kameran kanssa, mutta ainakaan toistaiseksi en ole oikein keksinyt ketään. Jos sieltä ruudun toiselta puolelta sattumalta löytyisi joku, joka tahtoisi tulla joskus räpsimään jokusen kuvan, niin otamme ilomielin vastaan! Mitään vaatimuksia ei ole, eikä todellakaan tarvitse olla mikään superkuvaaja, riittää kun järkkäri löytyy omasta takaa. Tai vaihtoehtoisesti  jos joku sattuu bongaamaan jonkun hyvän kameratarjouksen (mielellään Nikonin) niin sellaisestakin saa vinkata tänne päin! :)

4 kommenttia:

 1. Harmi kun asut niin kaukana! Mä olisin muuten vapaaehtoinen kuvaamaan! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan hitsi. Jos joskus satut osumaan näille suunnille, niin oot oikein tervetullut moikkaamaan meitä. :)

   Poista
 2. Ootko katsellut/kysellyt esim. Facebookin Valokuvaajan Kirppis -ryhmästä käytettyjä järkkäreitä? Siellä tuntuu tavara liikkuvan tiuhaan ja järkevin hinnoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kysellyt, pitääkin käydä etsimässä tuollainen ryhmä. Kiitos vinkistä! :)

   Poista