lauantai 4. lokakuuta 2014

Koulukisoissa Tuuloksessa

Oho, oltiin kisoissa!


Kulunut viikko on ollut sellaista haipakkaa, etten ole ehtinyt postailemaan kuulumisia, enkä näin ollen päässyt tämän päivän kisoistakaan panikoimaan täällä blogin puolella. Viikkoon on mahtunut T:n kouluvalmennus (joka meni muuten super-hyvin!), pari kevyempää päivää ja erinäistä dressagen harrastusta. Herra hevonen on ollut välillä hyvä ja välillä taas vähemmän hyvä, niin kuin se nyt yleensäkin on. Ikinä ei tiedä ratsastamaan lähtiessä kummanlainen päivä sillä kertaa on, joten tylsäksi ei ainakaan käy tuon otuksen kanssa treenaaminen. ;)


Tänään suunnattiin siis Onnin ja Iivarin kanssa Tuulokseen Ratsutalli Verrattomaan seurakoulukisoihin, jossa ohjelmana oli C-merkin kouluohjelma. Tälle päivälle sattui tietysti sitten osumaan juuri se ei niin hyvä päivä ja verkassa sainkin tehdä aikamoisen työn ennen kuin  Onni alkoi toimia edes hiukan sinne haluttuun suuntaan päin. Oikea kierros oli todella vaikea, hevonen muutenkin vähän jäykähkö ja eteenpäinpyrkimys ihan kadoksissa. Loppua kohden sain vasemmassa kierroksessa jo ihan kohtalaista pätkää, mutta oikeassa kierroksessa oli edelleen vaikeaa. 

Turhia stressaamatta lähdettiin kuitenkin radalle, jossa tarkoitus oli ainoastaan tehdä parhaansa ja hakea taas lisää ratoja ja kokemusta alle. Parin ympyrän verran ehdittiin pyörähtää aitojen sisäpuolella, kun lähtömerkki jo annettiinkin ja oli aika aloittaa rata. Onni oli edelleen kuin täi tervassa ja jouduin kokoajan pyytämään sitä eteenpäin saamatta kuitenkaan toivottua lopputulosta. Tällä kertaa O ei piristynyt edes laukassa ja varsinkin oikeassa kierroksessa oli työn ja tuskan takana hetkittäin saada edes pidettyä laukkaa yllä, kun hevonen heittäytyi kyljistään täysin kuuroksi.

Tahmeudesta huolimatta rata oli kokonaisuudessaan ihan ok paria pientä rikkoa ja tuomarin päädyn kyttäämistä lukuunottamatta ja ilmeisesti tuskainen tuuppaamiseni ei näkynyt ainakaan kovin pahasti ulospäin, sillä prosentteja heltisi 64,4. Loppukommentissa toivottiin kuitenkin enemmän energisyyttä, joten kyllä sielläkin selvästi huomattiin, ettei hevonen tänään ollut reippaimmillaan. ;) 


Viidentoista lähtijän joukosta prosenttimme oikeuttivat kolmanteen sijaan, joten ei voi kyllä olla kuin todella tyytyväinen! Taas saatiin arvokasta kokemusta ja tästä on hyvä jatkaa uusiin koitoksiin. Nyt vaan ratoja paljon alle, niin loppuu hevoseltakin turha jännittäminen ja siitä johtuva tahmeus ja kyttääminen. 

8 kommenttia:

 1. No niin hyvä te ❤ :) !!

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea sijoituksesta!
  Hui, kuinka tuo kenttä näyttää liukkaalta, oliko se sitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kyllä se aika liukas oli. Eilen Verrattomalla oli vielä koulukisojen perään estekisat ja itseäni hirvitti ajatuskin, että tuolla kentällä olisi joutunut hyppäämään... Varsinkin kun viimeinen luokka oli niinkin iso kuin 90-100cm.

   Poista
 3. Onnea! Kisasitteko missä luokassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Hups, se olikin unohtunut tekstistä! Asia on nyt korjattu, C-merkki oli siis ohjelmana. :)

   Poista