perjantai 24. lokakuuta 2014

Helsinki International UB Horse Show 2014

Eilen se sitten vihdoin pyörähti käyntiin, vuoden odotetuin tapahtuma hevosihmisten keskuudessa eli Helsinki International UB Horse Show. Kuten moni on varmasti kuullut, niin tänä vuonna vietetään Hihsin 30-vuotis juhlavuotta ja koko tapahtuma koki hieman uudistuksia. Suurimpana muutoksena vanhaan oli varmasti Hihsin siirtyminen tutulta ja turvalliselta Hartwall Areenalta Helsingin Jäähallille ja odotin itsekin mielenkiinnolla millaisia vaikutuksia tällä sijannin vaihdoksella oikein onkaan.


Malttamaton luonne kun olen, niin tietysti Helsinkiin piti suunnata heti kun vaan mahdollista, joten eilinen päivä tuli pyörittyä Hihsissä aamusta iltaan ja näin ollen tapahtuma on omalta osaltani tältä vuodelta jo katsastettu. Eilen tuli katseltua esteratsastusta aina 80cm luokista 130cm luokkiin, mutta kiinnostavinta seurattavaa oli ehdottomasti 5, 6 ja 7-v nuorten hevosten luokat tuomariarvosteluin. Oli kiva huomata kuinka yksiin omat ajatukset hevosten potentiaalista osuivat tuomareiden kanssa, joten kyllä se omakin silmä ilmeisesti jotain ymmärtää hyvien hyppyhevosten päälle.

Hihsiin on aina mukava mennä ja tälläkin kertaa odotin lokakuun loppua innolla jo useamman kuukauden ajan, mutta täytyy sanoa, että Jäähalli ei ainakaan itselleni paikkana ollut yhtä mieleinen kuin Hartwall Areena. Ensimmäinen miinus tuli sijainnista, Hartwallille on ollut nopeaa ja helppoa kävellä suoraan Pasilan asemalta, mutta Jäähallille ja sieltä pois päästäkseen täytyi turvautua julkisiin kulkuneuvoihin, jos ei sattunut olemaan omalla autolla liikenteessä. Ja voin muuten kertoa, että Ratikalla kulkeminen  ei olekaan ihan helppo juttu sitä aiemmin harrastamattomille "maalaisille", joten suuret pahoittelut muille sekoiluamme todistaneille matkustajille... ;)

Toisena miinuksena kylmyys, niin katsomossa, käytävillä kuin Expossakin. Expo-aluehan löytyy tänä vuonna ulkoa erillisestä teltasta ja varsinkin aamulla siellä oli jäätävän kylmä. Päivän mittaan lämpötila nousi hieman mukavampiin lukemiin puhaltimien ja suurenevan ihmisjoukon ansiosta, mutta sitä aiemmin ei kyllä tehnyt mieli luopua takistaan vaatteiden sovittelun ajaksi. Vai pitäisiköhän tämä ehkä kuitenkin laskea hyväksi puoleksi, rahat säästyivät ainakin itselle tarkoitettujen hankintojen suhteen, koska omat vaatteet piti pitää visusti päällä? ;)

Katsomossa vallitsevaan kylmyyteen oli onneksi apua saatavilla, Soneran pisteeltä ja muutamasta muusta paikasta sai nimittäin hakea fleece-vilttejä lämmikkeeksi. Lämpimän viltin alta kisojen seuraaminen sujui huomattavasti mukavammin, joten suosittelen muitakin vierailemaan näillä lämmikelaatikoilla.


Näistä parista miinuksesta huolimatta päivä oli oikein mukava eikä Hihs pettänyt tänäkään vuonna. Koulupuoli jäi tällä kertaa näkemättä aamu-kuudelta herättävän kellon ja töiden takia, mutta ehkä sitten ensi vuonna. Exposta ei oikein löytynyt ostoslistalla olevia tavaroita, mutta Equilinen kouluhuopa ja Eskan riimu tarttuivat mukaan kuitenkin, niin ei tarvinnut kotiin ihan tyhjin käsin lähteä.

Kivaa Hihs-viikonloppua, muistakaa pukea lämpimästi päälle, jos olette suunnistamassa Jäähallille! :)

Kuinka moni lukijoista on jo käynyt tai menossa Hihsiin? Mitä tykkäsitte? Olisi kiva kuulla myös muiden mielipiteitä uudistuksista. :)

4 kommenttia:

 1. Kyllä sieltä Pasilan asemalta käveli ihan 15 minuutissa jäähallille, mutta jos ei ole täältä päin niin ei varmaan tiedä reittejä :D Ja pakko vielä sanoa ei metroja kulje Pasilan lähistöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu asemalle olisi kuulemma ollut vajaa parin kilometrin kävelymatka, mutta kun itse satun omistamaan maailman surkeimman suuntavaiston, niin en viitsinyt ottaa riskiä, että löydän itseni jostain aivan muualta kuin mistä piti... :D

   Haha, ei pitäisi kirjoittaa väsyneenä ja juuri ennen nukkumaan menoa, kulkuneuvo korjattu oikeaksi. ;)

   Poista
 2. Kävin tänään, ensimmäistä kertaa ikinä. Kukkaro huutaa hoosiannaa, expoon en siis uskaltanut edes mennä!

  Vertailukohtaa ei minulla ole, kun tosiaan olin ekakertalainen mutta tapahtumana tosi kiva. Meillä ei ollut tänään yhtään kylmä, jotain taidettiin siis tehdä asialle eilen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei ole halpaa lystiä. Expossa ei "onneksi" ollut oikein meille tarpeellisia juttuja, joten rahat säästyivät aika hyvin siltä osin.

   Hyvä että saivat hallille lämpimämmät oltavat, ei ollut kiva palella koko torstai-päivää. :)

   Poista