sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Rataharjoitukset

Parisen viikkoa sitten yksi tallillaisista heitti ilmoille ehdotuksen, että jos järkättäisiin rataharjoitukset oman tallin porukalle joku viikonloppu ja idean saadessa kannatusta ryhdyttiinkin tuumasta toimeen. Päiväksi valikoitui tämä sunnuntai ja aamu alkoikin tallilla radan rakennuksen parissa. Isolla porukalla rata saatiin nopeasti pystyyn ja sen jälkeen ensimmäinen verkkaryhmä pääsikin maneesiin. Jokainen ratsastaja sai itse valita haluamansa korkeuden ja suorituksia nähtiinkin maapuomeista 80cm rataan asti.

Fannyn kanssa hypättiin kaksi rataa, 70cm ja 80cm. Verkka ennen ensimmäistä rataa ei hyppyjen osalta sujunut kovin hyvin, mutta koska olin viimeinen harjoituksessa hyppäävä en jotenkin viitsinyt odotuttaa muita vain meidän takia, joten aloitin radan vain  muutaman hypyn jälkeen. En yleensäkään ota kuin n.5 verkkahyppyä, mutta tänään pohjalle olisi tarvinnut paljon enemmän, koska homma tuntui olevan "hieman" hakusessa. 70cm rata oli jotain ihan kamalaa, eikä kyllä harmita yhtään, että tytöt sähläsivät kameran kanssa, eikä rataa näin ollen ole videolla. En edes muista koska olisin viimeksi ratsastanut noin huonon radan, mikään ei yksinkertaisesti toiminut. Hypyt lähtivät mistä sattuu, rytmi oli täysin hukassa, poni ei  oikein ollut herännyt koko touhuun ja onnistuin vielä itse kämmäämään ihan huolella pari lähestymistä. Hyvä olla taas jälkiviisas, mutta olisi kaikesta huolimatta vaan pitänyt ottaa rauhassa vielä muutama hyppy lisää verkassa, niin olisi suorituskin voinut olla sujuvampi.

80cm rata oli jo paljon parempi, kun Fanny alkoi herätä ja sain itsenikin jotenkin taas enemmän tilanteen tasalle. Kakkoselle ponnistuspaikka tuli ihan pohjaan, mutta muuten samanlaisia katastrofaalisia loikkia ei tullut kuin 70cm radalla. Vähän hypyt lähtivät kaukaa suurimmaksi osaksi, mutta nyt oli sentään rytmi kunnossa ja poni eteni, ihan hyvä rata kaikin puolin siis.

Tosi hyvä juttu oli kyllä järkätä tällaiset rataharjoitukset näin ennen kisakauden alkua ja puhuttiinkin, että voitaisiin yrittää järjestää näitä ainakin kerran kuukaudessa. Kyllä huomasi, että oli itse ihan hukassa kisatauon jälkeen, eikä asiaa suinkaan helpottanut, että talven estavalmennuksetkin taitaa olla laskettavissa yhden käden sormilla... Oma suoritukseni oli 70cm luokassa ihan ala-arvoinen, mutta poniin saa kuitenkin olla tosi tyytyväinen kummankin radan osalta, se kyllä tsemppasi niin hyvin, kuin vaan pystyi, vaikka kuski sähläsi minkä kerkesi.

Nyt vaan hakemaan sitä kadonnutta rutiinia, niin eiköhän  se tästä taas ala sujumaan! Se estesatula olisi kyllä nyt pakko löytää, kun rataa hypätessä tuo koulusatula ei vaan oikein yksinkertaisesti toimi. Itseasiassa tuo koulusatula ei tällä hetkellä näytä toimivan muutenkaan, mutta siitä en jaksa jaaritella sen enempää tässä postauksessa, kun tämä pääsi muutenkin vähän venähtämään. Lopuksi vielä 80cm rata videolla.

Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

                                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti