torstai 13. helmikuuta 2014

Koulutreeniä ja estevalmennus

Alkuviikkoon on mahtunut kaksi koulutreeniä ja pitkästä aikaa päästiin myös estevalmennukseen. Fannylla on kiima ja muutenkin ilmeisesti vähän kevättä rinnassa ja se on toiminut ratsastaessa vähän vaihtelevasti, ylimääräistä pöllöenergiaa tuntuu tällä hetkellä riittävän ja poni tuijottelee ja säikkyy milloin mitäkin, maneesin kulmat ja kakkakasat(!) osaavat olla aikamoisia mörköjä välillä ja niitä pitää sitten loikkia karkuun. Ilmeisesti pitäisi vähän alkaa taas rankentaa treeniä, että Fanny saisi kaiken turhan energian purettua.

Kun virtaa tosiaan on tuntunut riittävän olen ratsastaessa yrittänyt pitää ponin koko ajan kiireisenä niin, että se joutuu keskittymään työntekoon muun hillumisen sijasta. Siirtymisten ja taivuttelun lisäksi ollaan tehty paljon väistöjä käynnissä ja ravissa. Pienestä kiimailusta huolimatta Fanny on kuitenkin toiminut ihan hyvin ja oikeassa laukassa varsinkin  ollaan saatu parempia pätkiä, kuin vielä kertaakaan aikaisemmin. Vasen laukka on edelleen haastavampi, mutta eiköhän sekin sieltä parane ajan kanssa.

Maanantaina käytin Fannyn energisyyttä hyväksi ja pyysin siltä pitkästä aikaa vähän kokoamista ravissa. Tuossa mielentilassa siltä on yleensä paras lähteä vaatimaan vähän vaikeampia asioita ja nytkin se teki mielettömän hyviä pätkiä. Meidän kouluvalmentaja sattui olemaan maneesissa samaan aikaan, kun ratsastin ja hänkin totesi ponin näyttävän tosi hyvältä.


Tiistaina päästiin pitkästä aikaa estevalmennukseen. Fanny oli alkuverkassa ensin taas vähän venkula, eikä sitä meinannut saada millään kahdelle ohjalle ja ohjan ja pohkeen väliin. Tällä kertaa tehtiin vähän perusteellisemmin töitä ensin sileällä ja avojen ja siirtymisten avulla poni alkoi toimia jo paljon paremmin. Ravi-laukkasiirtymisistä se innostui oikein toden teolla ja alkoi ihan kuumuakin. Muutenkin virtaa riitti ja Fanny oli ihan intopiukeana, kun pääsi taas pitkästä aikaa hyppäämään.

Hyppääminen aloitettiin pienellä ristikolla kummastakin suunnasta ja ongelmia tuotti myötälaukan saaminen esteen jälkeen. Aluksi esteeltä tultiin joka kerta alas väärässä laukassa tein sitten selässä mitä tahansa, mutta hetken hyppelyn jälkeen se myötälaukkakin alkoi sieltä löytyä. Ristikon jälkeen siirryttiin hyppäämään kolmen esteen radanpätkää, joka sisälsi kaksi pystyä ja okserin. Paikat olivat vähän hakusessa ja moni ponnistuspaikka jäi liian kauas, mutta sekaan mahtui hyviäkin hyppyjä. Loppuun saatiin pari superhyvää hyppyä ja niihin olikin hyvä lopettaa. Valmennus oli kaiken kaikkiaan ihan onnistunut, sellaista samaa huippufiilistä ei jäänyt, kuin edellisestä hypäristä, mutta poni suoritti kuitenkin hyvin ja oli kokoajan innolla menossa. Valmentaja kehui Fannyn saaneen laukkaan taas lisää voimaa ja saman olen huomannut itsekin, nyt vaan töitä ja töitä siinä laukassa, niin hyvä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti