perjantai 15. marraskuuta 2013

Kouluvalmennus ja vähän Back on Trackia ponille

Tänään ajelin  tallille jo heti aamusta ennen iltavuoroon menoa ja tallipihalla vastassa olikin näin upea auringonnousu, joka piti totta kai ikuistaa, kun sattui olemaan kamerakin mukana. 


Päivän ohjelmana meillä oli kouluvalmennus ja viime kerrasta tuntuikin olevan ikuisuus, vaikka tosiasiassa vain viime viikon tunti jäi väliin valmentajan sairastuttua. Treeni-into on tällä hetkellä niin huipussaan, että parinkin viikon tauko valmennuksissa tuntuu hurjan pitkältä ajalta, kun normaalisti valmentaudutaan viikottain. 

Tämän päivän valmennuksessa keskityttiin taas ihan perusjumppaan ja Fannyn herkistelyyn. Yleensä meillä on ollut nyt viime aikoina tapana, että joka toinen tunti tehdään ihan perushommaa ja joka toinen tunti sitten vaaditaan vähän enemmän ponilta ja silloin tehdään tunnin aikana monia erilaisia tehtäviä ja harjoitellaan uusia juttuja. Tänään oli vuorossa perusjumppaa, mikä tulikin tarpeeseen, kun vasemmassa kierroksessa Fanny on tosiaan ollut viime aikoina hankalampi saada kunnolla läpi. Alkuun se ei taas kuunnellut vasenta pohjetta sisäpohkeena tarpeeksi hyvin ja tätä alettiin parantaa väistättelemällä ympyrällä ulos. Ensin väistätettiin vain takapäätä ja sen jälkeen sekä etu-että takapäätä kumpaakin. Näitä sitten tehtiin vuorotellen niin kauan, että se vasen kylki alkoi toimia.

Väistättelyjen jälkeen vasen pohje alkoi mennä huomattavasti paremmin läpi ja siirryttiin tekemään nelikaarista kiemurauraa. Valmentaja vaati taas olemaan tosi tarkkana tien kanssa ja suoristukset ja taivutukset piti tapahtua juuri oikeissa kohdissa. On se kyllä jännä kuinka tuollaista kiemurauraa ratsastaessakin pitää kiinnittää huomiota niin moniin eri asioihin, vielä jokunen vuosi sitten ennen kuin olin kunnolla innostunut kouluratsastuksesta huitelin tällaiset tehtävät ihan puolihuolimattomasti läpi sen tarkemmin miettimättä. Nyt on ihanaa, kun pääsee ihan kunnolla hinkkaamaan sellaisia ihan pieniäkin yksityiskohtia, mä niin tykkään!

Kiemuraurien sujuessa hyvin alettiin ottaa laukkaa ympyrällä. Huolelliset nostot taas niin, että laukka lähti kunnolla takaa. Laukassa temponvaihteluja niin, että poni lähti pohkeesta terävästi ja "räjähtävästi" eteen, sitten kiinni ja sama juttu uudestaan. Tällä harjotuksella Fanny herkistyy tosi kivasti aina kyljistä. Laukka-ravi-siirtymisiä tehtiin taas paljon ja ne sujuivatkin kivasti, vasemmassa kierroksessa pitää vaan olla tarkkana ulkopohkeen kanssa alaspäin siirryttäessä, kun Fanny mielellään heittää takapään siinä kohtaa aina ulos. Tätä korjattiin väistättämällä siirtymisen jälkeen aina heti takapäätä sisään muutama askel. 

Lakkahommien jälkeen tehtiinkin enää loppuravit ja oltiin valmiit lopettamaan. Tuloksena tyytyväinen poni ja super-tyytyväinen ratsastaja. Selässä vierähti melkein kaksi tuntia, mutta voi vitsit, että oli taas hyvä valmennus! Kunnolla sai hikoilla sekä poni, että kuski, mutta paljon saatiin aikaankin. Fanny oli aivan mielettömän hyvä ratsastaa, enkä voi taas kun ihmetellä sen loistavaa työmotivaatiota, ihana poni<3


Toissa päivänä sain hommattua Fannylle vihdoin kauan himoitsemani Botin verkkoloimen. Samalla ostin myös kinnersuojat kumpaankin jalkaan, jos ne auttaisivat siihen kintereiden turvotteluun. Tuo loimi on ihan älyttömän hyvä sen takia, kun on niin ohut, että sitä voi käyttää sisäloimen alla ja siksi valitsinkin juuri sen.

Kinnersuojista Fanny ei ollut kovin innoissaan, niin kuin vähän arvasinkin. Ponihan siis vihaa yli kaiken esimerkiksi kuljetussuojia takasissa ja senpä takia meillä käytetäänkin niitä vaan etujaloissa. Ensimmäisiin kisoihin lähtiessä kuljetussuojat laitettiin normaalisti joka jalkaan, mutta Fanny laittoi pystyyn sellaisen shown, että päätin suosiolla tyytyä vain etusuojiin. Fannyn mielipiteen kuljetussuojista voi lukea täältä. Kinnersuojien kanssa oloa on nyt harjoiteltu joka päivä ja pikku hiljaa poni alkaa ehkä jo vähän siedättyä niihin. Tänään se suostui kävelemään niiden kanssa jo ainakin viisi metriä ilman sen suurempia kohtauksia, joten eiköhän se tästä, hajoitukset jatkuvat.

Nyt kuitenkin peiton alle, että jaksaa lähteä aamulla taas reippaana töihin. Tiedossa olisi 9 tunnin työpäivä, mitä sitä muutakaan lauantaina tekisi, kuin olisi töissä? ;)

Kivaa ja rentouttavaa viikonloppua!

Eihän sua haittaa jos mä pyyhin nää mössöt sun takkiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti