perjantai 13. joulukuuta 2013

Kouluvalmennus ja huimaa edistystä

Kylläpä oli aikamoinen myräkkä viime yönä ja vielä tänään aamullakin. Meillä oli heti aamulla kymmeneltä valmennus ja välillä kuulosti siltä, että maneesin katto lähtee lentoon hetkenä minä hyvänsä. Poni ei onneksi tästä välittänyt, alkuun se vähän tuijotteli maneesin heiluvaa ja kolisevaa ulko-ovea, mutta sen kummemmin ulkona riehuva myrsky ei sitä liikuttanut.

Fanny oli tänään taas alusta asti tosi hyvän tuntuinen, se oli suora, taipui hyvin ja tukeutui tasaisesti kumpaankin ohjaan. Keskityin itse tänään erityisen tarkasti omaan istuntaani ja se näkyi selvästi heti ponissakin. Valmennuspäivinä ratsastan ilmeisesti yleensäkin huomaamattani normaalia paremmin ja tarkemmin jo heti alkuverkassa, koska Fanny toimii näinä päivinä aina poikkeuksellisen hyvin. Tai sitten poni yksinkertaisesti aavistaa, että luvassa on tositoimia ja toimii sen mukaan alkukäynneistä lähtien... :D

Alkuverkan jälkeen Fanny joutuikin taivuttelemaan kroppaansa heti oikein urakalla, koska hommat aloitettiin volttikahdeksikolla harjoitusravissa. Välillä mentin pätkä suoraa uraa ja sitten tehtiin taas volttikahdeksikkoa. Taivutukset ja suoristukset piti tehdä tarkasti oikealla hetkellä ja voltit samankokoisina, joten päästiin heti alkuun tekemään tällaista oikein pikkutarkkaa tehtävää. Kahdeksikon jälkeen jatkettiin volttien työstämistä harjoituksella, jossa tehtiin kulman jälkeen voltti, siitä radan poikki, taas voltti, radan poikki, voltti, radan poikki ja kulmaan vielä voltti. Ihan mielettömän hyvää jumppaa ja super-hyvä tehtävä Fannyn notkistamiseen. Yllättävän hyvin se taipui kummastakin kyljestään, kun vaan muisti olla tarkkana apujen kanssa ja huolehtia, ettei se pääse heittämään pyllyä ulos. Vasemmassa kierroksessakaan ei ollut mitään ongelmia, mistä olin tosi onnellinen, ero puolten välillä oli tänään paljon normaalia vähäisempi.



Voltti-jumpan jälkeen tehtiin vähän laukka-ravi siirtymisiä. Nostot sujui kumpaankin suuntaan taas hyvin ja Fanny ei alaspäin siirtymisissäkään yrittänyt heittää pyllyä enää yhtään samanlailla ulos, kuin aikaisemmin. Olen siis ilmeisesti vihdoin oppinut käyttämään tarpeeksi tehokkaasti ulkopohjetta, niin ponillakin pysyy etu -ja takapää samalla uralla suurimman osan ajasta. Laukka-ravi-siirtymisten jälkeen harjoiteltiin tänään ensimmäistä kertaa nostoja käynnistä. Yllätykseksi ne sujuivatkin odotettua paremmin kumpaankin suuntaan ja Fanny pysyi vielä peräänannossakin läpi siirtymisen, vaikka väsymys alkoikin jo vähän painaa. Kun kumpaankin suuntaan oli saatu muutamia onnistuneita nostoja keventelin ponin eteen alas ja sitten oltiinkin valmiita lopettamaan.



Tänään taas huomasi kuinka huimaa kehitystä viime aikoina on tapahtunut ja valmentajakin ihasteli samaa. Poni on saanut lisää voimaa ja notkistunut ja tästä seurauksena raviin on tullut entistä enemmän joustoa. Valmentaja totesikin Fannyn tänään liikkuvan kuin sen kaikki nivelet olisi rasvattu. :D Laukassa se on myös keventynyt tosi paljon ja kantaa itsensä jo ihan erilailla. Tasapainokin ponilla on jo ihan eri luokkaa, kuin kesällä. Tästä mä kyllä niin tykkään näiden "raakojen" hevosten kanssa, on ihan mielettömän palkitsevaa, kun näkee työnsä tuloksen näin selvästi siinä miten ne kehittyy ja oppii kokoajan paremmiksi. Fannyn kanssa työskentely on vielä ihan poikkeuksellisen antoisaa, koska se on niin viisas, nopea oppimaan ja omaa ihan käsittämättömän työmotivaation. Juuri tuo motivaatio ja asenne työntekoon yhdistettynä ponin liikkeisiin on ne asiat, joiden takia uskon Fannysta oikeasti tulevan vielä tosi upean tulevaisuudessa, sitä odotellessa... :)

Kivaa ja rentouttavaa viikonloppua!

P.S. Pitkästä aikaa sain tänne vähän ratastuskuviakin. Kuvat on otettu pari viikkoa sitten, joten ihan tältä päivältä eivät ole. Pahoittelen tuota laatua, mutta meidän maneesi on, niin kuin sanottu: todella pimeä. Blogger teki jotain hyvin kummallista noiden kuvien jo ennestään huonolle laadulle ja väreille, mutta yrittäkää kestää... Kaikki kuvat (c) Laura Aaltonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti